Ajankohtaiset

Savonlinna hakee kesätyöntekijöitä avaimet käteen -paketilla

Torstaina 29. marraskuuta 2018

Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, Savonlinnan seudun matkailu ja Savonlinnan Vuokratalot Oy käynnistävät yhdessä kausityöntekijöiden rekrytointikampanjan. Kampanja käynnistyy alkuvuodesta 2019. Kampanjan tavoitteena on rekrytoida jo valmiiksi osaavia sesonkityöntekijöitä kesäksi sekä työntekijöitä, jotka haluavat kesätöihin matkailu- ja ravintola-alalle Suomen kesäpääkaupunkiin Savonlinnaan ja sen ympäristökuntiin.

Tavoitteena varmistaa kesätyöntekijöiden saatavuus ja osaaminen

Kaupunki hakee parhaillaan yhteistyöhön mukaan yrityksiä, joilla on tarve työntekijöistä ensi kesälle. Tavoitteena on varmistaa osaavan sesonkityövoiman saatavuus opiskelijamäärien laskiessa ensi kesänä Savonlinnan seudulla. Alueen yritykset työllistävät satoja nuoria sesongin aikana.

- Kampanja on avoin myös naapurikuntien yrityksille, sillä haluamme kehittää koko seudun elinvoimaa ja varmistaa matkailu- ja ravintola-alan yritysten positiivista kehitystä. Samalla lisäämme Savonlinnan tunnettuutta Suomen kesä- ja kulttuuripääkaupunkina ja saamme seudulle uusia nuoria, jotka toivottavasti rakastuvat kaupunkiimme, kertoo elinkeinojohtaja Janne Weander.

Kampanja toteutetaan markkinoimalla Savonlinnan alueen kesätyömahdollisuuksia ja alalle kouluttautumista. Markkinointia suunnataan Pohjois-Suomeen sekä Etelä-Suomen kaupunkeihin ja Savonlinnan lähialueille.

Rekrytoitaville on tarjolla valmis paketti, jossa SAMIedu tarjoaa kohdennetusti koulutusta esimerkiksi tarjoilijan tehtäviin, ja Savonlinnan Vuokratalot Oy sekä Savonlinnan opiskelija-asunnot Oy räätälöivät kullekin työntekijälle sopivan asumispaketin.

Osaamisen varmistamiseksi SAMIedu tarjoaa ”Kesäduuniin”-valmennusta tai tarvittaessa yrityskohtaisesti räätälöityä koulutusta. Rekrytointien kohderyhmänä ovat sekä osaavat hotelli- ja ravintola-alan ammattilaiset että alasta kiinnostuneet.

Yrityksille ilmaista

Kampanjan kustantavat Savonlinnan kaupunki ja Ammattiopisto SAMIedu. Ammattiopisto SAMIedun tarjoama ”Kesäduuniin”-valmennus on maksuton. Nyt toteuttava kampanja on osa laajempaa valtakunnallista Savonlinnan rekrytointimarkkinointia ja sillä luodaan laajalti monikanavaista näkyvyyttä.

Kuinka voin ilmoittaa yritykseni mukaan?

Kaupunki ja SAMIedu hakevat mukaan kaikkia Savonlinnan seudun matkailu- ja ravintola-alan yrityksiä. Ilmoitathan kiinnostuksestasi sähköpostitse joko Savonlinnan kaupungille tai Ammattiopisto SAMIeduun. Kampanjan markkinointi aloitetaan jo tammikuussa, joten Ilmoittauduthan 30.12.2018 mennessä.

Ilmoittautumisia ottavat vastaan: