Lasten varhaiskasvatuspaikkojen hakeminen

Torstaina 2. maaliskuuta 2017

Lasten varhaiskasvatuspaikkoja voidaan hakea ympärivuotisesti. Lasten huoltajien on tehtävä varhaiskasvatuspaikkaa koskeva hakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee sen. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve kuitenkin johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on paikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta.

Kaikilla lapsilla on varhaiskasvatusoikeutta 20 tuntia viikossa. Oikeus laajempaan varhaiskasvatukseen toteutuu lapsen vanhemman tai muun huoltajan työssäkäynnin, opiskelun, yrittäjyyden tai lapsen kehityksen, tuen tarpeen, perheen olosuhteiden ja lapsen edun takia.

VARHAISKASVATUKSEN KERHOTOIMINTAAN HAKEMINEN

Kerhotoiminta on tarkoitettu 2-5-vuotiaille lapsille, jotka ovat kunnallisen tai kunnan tukeman varhaiskasvatuksen ulkopuolella. Kerhotoimintaa järjestetään avoin päiväkoti Tikantanssissa, osoite: Tottinkatu 6, 57130 Savonlinna. Kerhotoiminta on maksutonta ja kerhoon otetaan mukaan omat eväät.

PALVELUSETELIN HAKEMINEN

Huoltajien hakiessa varhaiskasvatuspaikkaa yksityisestä päiväkodista heillä on oikeus kaupungin myöntämään palveluseteliin, jota haetaan myös sähköisesti.

YKSITYISIIN PÄIVÄKOTEIHIN haetaan suoraan niiden kotisivujen kautta.

Sähköinen hakemus löytyy 

Savonlinnan kaupungin kotisivuilta osoitteesta: https://www.savonlinna.fi/varhaiskasvatukseen-hakeminen

Lisätietoja saa

varhaiskasvatuksen toimistosihteereiltä puh. 044 417 4302 ja 044 417 4213 tai päiväkodeista.

Sivistyslautakunta