Savonlinnan Vesi tiedottaa: 

Verkkosaarenkadun vesijohdon saneeraus

15.5.2018 13:00

Savonlinnan Vesi parantaa vesihuollon varmuutta Verkkosaarenkadulla. Ikääntynyt, vuonna 1975 rakennettu valurautainen vesijohto uusitaan Olavinkadun eteläpuolelta aina Verkkosaarenkadun loppupäähän saakka.

Vesijohdon saneeraus tehdään samaan aikaan kuin Olavinkadun kehittämisen rakennustyöt. Olavinkatu sekä Verkkosaarenkatu avataan vesijohdon kohdalta. Ensin tehdään Olavinkadun eteläpuolinen osuus ja seuraavaksi Olavinkadun pohjoispuoli. Kolmannessa vaiheessa siirrytään työhön Verkkosaarenkadun alkupäähän ja viimeisenä tehdään Verkkosaarenkadun loppuosuus. Työ alkaa torstaina 17.5. ja kestää noin kolme viikkoa.

Kiinteistöille Olavinkatu 39 (Hesburger) ja 41 (Miljoonatalo), järjestetään väliaikainen talousvedensyöttö. Väliaikaisen vedensyötön kytkentä ja poispurkaminen aiheuttavat noin tunnin mittaiset keskeytykset vedenjakelussa. Koska veden virtauksessa tapahtuu muutoksia, voi se aiheuttaa hetkittäisiä muutoksia veden laadussa. Vettä tulee juoksuttaa siten ennen käyttöä.

Vesijohdon saneeraus aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyissä. Kiinteistöjen omistajilta kuin myös tienkäyttäjiltä toivotaan malttia ja ymmärrystä rakentamisesta aiheutuvaan haitaan. Ennakoimalla vesijohdon uusinta on paljon parempi vaihtoehto kuin yllättäen rikkoutuva vanha 43 vuotias vesijohto.

Lisätietoja antaa:

Hinkkanen Esa, vesihuoltopäällikkö
  • Tekninen toimiala / Savonlinnan Vesi
Puh. 044 417 4800
Osoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna
Sähköposti: 

 

Pietarinen Juha, Verkostoteknikko
Puh. 04 4417 4810
Osoite: Schaumanintie 30, 57200 Savonlinna
Sähköposti: 

Vesihuoltosihteerit 044 417 4801 ja 044 417 4802

Liikennejärjestelyt:

Vaihe 1

Vaihe 2

Vaihe 3

Vaihe 4

 

Vienankadun putkirikko

19.4.2018 8:50

Savonlinnan Vienankadulla eilen havaittu vesivuoto paljastui tänään pH-mittauksella sulamisvedeksi.

Vettä tuli eilen asfaltin alta paineella, eikä tällaista ilmiötä oltu aiemmin todettu huleveden aiheuttamana.Pahoittelemme väärää informaatiota.

Vienankadulla käyttövesiputkirikko

18.4.2018 16:30

Vienankadulla havaittu 18.4.2018 käyttövesiputkirikko. Savonlinnan Vesi pyrkii korjaaman putken mahdollisimman pian.

Malmirannan jätevesiputkirikko

17.4.2018 klo 15:30

Savonlinnan Malminrannan jätevesijohdon osittaisen katkeamisen ajankohta on määritetty tapahtuneeksi 6.4.

Aikavälillä 6.4. – 14.4. vesistöön päätyneeksi jätevesimääräksi on arvioitu 520 m3.

Savonlinnan Veden saneerausohjelma rakennuskaudella 2018

Savonlinnan Vesi saneeraa rakennuskaudella 2018 kunnallistekniikkaa Savonlinnan, Punkaharjun ja Savonrannan alueilla.

Savonlinnan alueen merkittävimpiä saneerauskohteita ovat mm. Vuokonkadun ja Ampumamajantien vesi- ja viemärijohtojen uusiminen sekä hulevesiviemärin rakentaminen katualueella, Heikinpohjantien runkovesijohdon uusiminen väliltä Kotilahdentien risteys ja Heikinpohjantie 30 –kiinteistö, keskussairaalan vesijohdon uusiminen ja Verkkosaarenkadun vesisjohdon uusiminen. Kiinteistöjä, jotka ovat saneerauksien vaikutusalueella, tullaan tiedottamaan kiinteistökohtaisesti talven aikana. Tiedotteessa kerrotaan mm. kiinteistöjen mahdollisuudesta uusia tonttijohdot saneerausurakan yhteydessä sekä liittymisestä hulevesiverkostoon.

Punkaharjun alueen saneerauskohteita ovat mm. Tuunaansaaressa kunnallistekniikan uusiminen Koivuhovintien ja Jaskantien välisellä metsäosuudella sekä Vaahersalossa Siprinteen vesihuollon uusiminen vesistössä.

Savonrannan alueella saneerataan vanhoja betoniviemäreitä suurien vuotovesimäärien takia.

Muita saneerauskohteita ovat mm. Savonlinnassa Mertalammen ja Savonrannalla Sepäntien pumppaamot. Kohteissa uusitaan mm. pumppaamon putkistoa, venttiilejä ja pumppuja sekä sähkökeskukset. Saneerauksilla pyritään päivittämään pumppaamot niin, että niiden toimintavarmuus ja energiatehokkuus paranevat.

Uudisrakennuskohteita kaudella 2018 ovat mm. Kerhotien kunnallistekniikan rakentaminen sekä ns. Rantalan vesihuollon rakentaminen Laitaatsalmessa siltatyömaan yhteydessä.

 

Suojaa vesimittari jäätymiseltä

Savonlinnan Vesi muistuttaa asiakkaitaan huolehtimaan vesijohdoistaan ja vesimittareistaan. Vesimittarista huolehtiminen on asiakkaan vastuulla ja jäätymisen aiheuttamista vaurioista sekä putkien sulattamisesta koituu aina kustannuksia. Jäätymisen yhteydessä myös vesivahinko on mahdollinen. Näiltä murheilta voi yksinkertaisesti välttyä varautumalla ennakkoon.

Ennen pakkasten tuloa on syytä tarkistaa, että vesimittaritilassa on lämpö päällä ja ilmanvaihtoluukut suljettu. Vesimittari on usein lähellä lattiaa ja siellä lämpötila voi olla pakkasen puolella vaikka huoneessa muuten tuntuisikin olevan lämmintä. Siksi on syytä tarkistaa lämpötila lattian rajasta mitattuna ja tarvittaessa lisätä vesimittaritilaan lämpöä. Mikäli kiinteistössä on aikaisemmin ollut jäätymisongelmia ja niitä ei ole korjattu, voi jäätymistä vastaan suojautua myös juoksuttamalla vettä hanasta. Paras vaihtoehto on kuitenkin varmistaa rakennuksen lämpötila ja huolehtia riittävästä eristämisestä.

Pytty-kampanja

Tältä sivustolta löydät lyhyen kertauksen siitä mitä viemäriin ei sovi laittaa.Täältä löydät myös opettavia videoita.

Savonlinnan Veden asiakastyytyväisyyskysely

Savonlinnan Vesi tekee vuosittain asiakastyytyväisyyskyselyn. Vuoden 2017 kyselyn tulokset ovat olleet Teknisessä lautakunnassa 14.11.2017.  Tulokset voi lukea täältä.

Savonlinnan Veden toimintakertomus 2017

Savonlinnan Veden vesihuoltolain 20 §:n mukainen toimintakertomus on luettavissa täällä.