Savonlinnan Vesi tiedottaa:

Savonlinnan Veden saneerausohjelma rakennuskaudella 2018

Savonlinnan Vesi saneeraa rakennuskaudella 2018 kunnallistekniikkaa Savonlinnan, Punkaharjun ja Savonrannan alueilla.

Savonlinnan alueen merkittävimpiä saneerauskohteita ovat mm. Vuokonkadun ja Ampumamajantien vesi- ja viemärijohtojen uusiminen sekä hulevesiviemärin rakentaminen katualueella, Heikinpohjantien runkovesijohdon uusiminen väliltä Kotilahdentien risteys ja Heikinpohjantie 30 –kiinteistö, keskussairaalan vesijohdon uusiminen ja Verkkosaarenkadun vesisjohdon uusiminen. Kiinteistöjä, jotka ovat saneerauksien vaikutusalueella, tullaan tiedottamaan kiinteistökohtaisesti talven aikana. Tiedotteessa kerrotaan mm. kiinteistöjen mahdollisuudesta uusia tonttijohdot saneerausurakan yhteydessä sekä liittymisestä hulevesiverkostoon.

Punkaharjun alueen saneerauskohteita ovat mm. Tuunaansaaressa kunnallistekniikan uusiminen Koivuhovintien ja Jaskantien välisellä metsäosuudella sekä Vaahersalossa Siprinteen vesihuollon uusiminen vesistössä.

Savonrannan alueella saneerataan vanhoja betoniviemäreitä suurien vuotovesimäärien takia.

Muita saneerauskohteita ovat mm. Savonlinnassa Mertalammen ja Savonrannalla Sepäntien pumppaamot. Kohteissa uusitaan mm. pumppaamon putkistoa, venttiilejä ja pumppuja sekä sähkökeskukset. Saneerauksilla pyritään päivittämään pumppaamot niin, että niiden toimintavarmuus ja energiatehokkuus paranevat.

Uudisrakennuskohteita kaudella 2018 ovat mm. Kerhotien kunnallistekniikan rakentaminen sekä ns. Rantalan vesihuollon rakentaminen Laitaatsalmessa siltatyömaan yhteydessä.

 

Suojaa vesimittari jäätymiseltä

Savonlinnan Vesi muistuttaa asiakkaitaan huolehtimaan vesijohdoistaan ja vesimittareistaan. Vesimittarista huolehtiminen on asiakkaan vastuulla ja jäätymisen aiheuttamista vaurioista sekä putkien sulattamisesta koituu aina kustannuksia. Jäätymisen yhteydessä myös vesivahinko on mahdollinen. Näiltä murheilta voi yksinkertaisesti välttyä varautumalla ennakkoon.

Ennen pakkasten tuloa on syytä tarkistaa, että vesimittaritilassa on lämpö päällä ja ilmanvaihtoluukut suljettu. Vesimittari on usein lähellä lattiaa ja siellä lämpötila voi olla pakkasen puolella vaikka huoneessa muuten tuntuisikin olevan lämmintä. Siksi on syytä tarkistaa lämpötila lattian rajasta mitattuna ja tarvittaessa lisätä vesimittaritilaan lämpöä. Mikäli kiinteistössä on aikaisemmin ollut jäätymisongelmia ja niitä ei ole korjattu, voi jäätymistä vastaan suojautua myös juoksuttamalla vettä hanasta. Paras vaihtoehto on kuitenkin varmistaa rakennuksen lämpötila ja huolehtia riittävästä eristämisestä.

Pytty-kampanja

Tältä sivustolta löydät lyhyen kertauksen siitä mitä viemäriin ei sovi laittaa.Täältä löydät myös opettavia videoita.

Savonlinnan Veden asiakastyytyväisyyskysely

Savonlinnan Vesi tekee vuosittain asiakastyytyväisyyskyselyn. Vuoden 2017 kyselyn tulokset ovat olleet Teknisessä lautakunnassa 14.11.2017.  Tulokset voi lukea täältä.

Savonlinnan Veden toimintakertomus 2016

Savonlinnan Veden vesihuoltolain 20 §:n mukainen toimintakertomus on luettavissa täällä.