Savonlinnan Vesi tiedottaa:

Saneerauksia Nätkin alueella 

Savonlinnan Vesi suorittaa vesi- ja viemärijohtojen uusimista Eräpolulla ja Metsäpolulla. Saneeraus saattaa aiheuttaa veden väri -ja makuhaittoja Nätkin alueella.

Ongelmatilanteissa yhteydenotot: verkostoteknikko Juha Pietarinen 044 417 4810 ja päivystys klo 15:00 jälkeen 044 417 4822.

Savonlinnan Vesi pahoittelee korjaustyöstä aiheutuvaa haittaa.

Savonrannan jätevedenpuhdistamolla on laiterikko, joten jätevedenpuhdistamo ei toimi täydellä teholla.

Pyytäisimme viemäriverkoston piirissä olevia asiakkaitamme rajoittamaan veden käytön vain välttämättömään käyttöön. Toimenpide vähentäisi jäteveden puhdistamon kuormittamista.

Tilanne voi jatkua muutamia vuorokausia.

Asiasta voi tiedustella numeroista 044 417 4830 Esa Hinkkanen.

Kun tilanne palautuu normaaliksi, ilmoitamme asiasta näillä sivuilla.

Savonlinnan Veden saneerausohjelma rakennuskaudella 2017

Savonlinnan Vesi saneeraa rakennuskaudella 2017 kunnallistekniikkaa Savonlinnan, Punkaharjun ja Savonrannan alueilla.

Savonlinnan alueen merkittävimpiä saneerauskohteita ovat mm. Heikinpohjantien runkovesijohdon uusiminen väliltä Kotilahdentien risteys ja Heikinpohjantie 30 –kiinteistö, Eräpolun ja Metsäpolun sekä Kumputien ja Kulmatien vesi- ja viemärijohtojen uusiminen sekä hulevesiviemärin rakentaminen katualueella. Kiinteistöjä, jotka ovat saneerauksien vaikutusalueella, tullaan tiedottamaan kiinteistökohtaisesti talven aikana. Tiedotteessa kerrotaan mm. kiinteistöjen mahdollisuudesta uusia tonttijohdot saneerausurakan yhteydessä sekä liittymisestä hulevesiverkostoon.

Punkaharjun alueen merkittävin saneerauskohde on Punkaharjun Kaarnaniemestä Tuunaansaareen lähtevien vesi- ja paineviemärijohtojen uusiminen vesistöön ja uuden pumppaamon rakentaminen Kaarnaniemeen. Hankkeella parannetaan Kaarnaniemen matkailun ja kasvavan kävijämäärien vesihuoltoa.

Savonrannan alueella uusitaan Ryttyniemen ja Kääpäsaaren yhdistävä runkovesijohto.

Muita saneerauskohteita ovat mm. Altarkiven, Laitaatsillan, Mertalammen ja Tervaslahden pumppaamot. Kohteissa uusitaan mm. pumppaamon putkistoa, venttiilejä ja pumppuja sekä sähkökeskukset. Saneerauksilla pyritään päivittämään pumppaamot niin, että niiden toimintavarmuus ja energiatehokkuus paranevat.

Uudisrakennuskohteita kaudella 2017 ovat mm. Haislahden uuden paineviemärilinjan rakentaminen Kirkkolahteen sekä ns. Rantalan vesihuollon rakentaminen Laitaatsalmessa siltatyömaan yhteydessä.

 Suojaa vesimittari jäätymiseltä

Savonlinnan Vesi muistuttaa asiakkaitaan huolehtimaan vesijohdoistaan ja vesimittareistaan. Vesimittarista huolehtiminen on asiakkaan vastuulla ja jäätymisen aiheuttamista vaurioista sekä putkien sulattamisesta koituu aina kustannuksia. Jäätymisen yhteydessä myös vesivahinko on mahdollinen. Näiltä murheilta voi yksinkertaisesti välttyä varautumalla ennakkoon.

Ennen pakkasten tuloa on syytä tarkistaa, että vesimittaritilassa on lämpö päällä ja ilmanvaihtoluukut suljettu. Vesimittari on usein lähellä lattiaa ja siellä lämpötila voi olla pakkasen puolella vaikka huoneessa muuten tuntuisikin olevan lämmintä. Siksi on syytä tarkistaa lämpötila lattian rajasta mitattuna ja tarvittaessa lisätä vesimittaritilaan lämpöä. Mikäli kiinteistössä on aikaisemmin ollut jäätymisongelmia ja niitä ei ole korjattu, voi jäätymistä vastaan suojautua myös juoksuttamalla vettä hanasta. Paras vaihtoehto on kuitenkin varmistaa rakennuksen lämpötila ja huolehtia riittävästä eristämisestä.

Pytty-kampanja

Tältä sivustolta löydät lyhyen kertauksen siitä mitä viemäriin ei sovi laittaa.Täältä löydät myös opettavia videoita.

Savonlinnan Veden asiakastyytyväisyyskysely

Savonlinnan Vesi tekee vuosittain asiakastyytyväisyyskyselyn. Vuoden 2016 kyselyn tulokset ovat olleet Teknisessä lautakunnassa 8.11.2016 § 222.  Tulosten yhteenveto.

Savonlinnan Veden toimintakertomus 2015

Savonlinnan Veden vesihuoltolain 20 §:n mukainen toimintakertomus on luettavissa täällä.