Savonlinnan Vesi tiedottaa:

Savonlinnan vesi rakennuttaa paineviemärin vesistöön välille haislahti ja kirkkolahti sekä jätevesi- ja hulevesiviemärin talvisalonkadulle

Kohteena on Savonlinnan keskustassa uuden paineviemärin rakentaminen vesistöön välille Haislahti ja Kirkkolahti. Urakassa rakennetaan myös Talvisalonkadulle välille Tulliportinkatu ja Pilkkakoskenkatu uudet jätevesi- ja hulevesiviemärit.

Kaivu- ja asennustyöt aiheuttavat liikennejärjestelyjä alueella. Työt ajoittuvat viikoille 42 – 52.

Lisätietoja antaa verkostoteknikko Juha Pietarinen 044 417 4810,

 

Vesijohtoa rakennetaan savonrannalla vesistöön välillä ryttyniemi ja kääpäsaari

Vesihuoltotekniikka Kotilainen Oy urakoi Savonlinnan Vedelle uutta vesijohtoa Savonrannan Kääpäsaaressa. Vesijohto kulkee Kääpäsaaresta Paasselän vesistössä Ryttyniemeen. Vesijohdon painotus- ja asennustyöt alkoivat viime viikon tiistaina 19.9.2017. Urakka saatetaan loppuun 29.12.2017 mennessä. Vesillä liikkujia on huomioutu merkitsemällä kelluva vesijohto valkoisella valopoijulla 100 metrin välein. Urakoitsijan yhteyshenkilönä ongelmatilanteissa toimii Juha-Pekka Kotilainen 050 340 8999 ja Savonlinnan Vedeltä verkostoinsinööri Satu Kuparinen 044 417 4811 tai verkostoteknikko Juha Pietarinen 044 417 4810.

 

Savonlinnan Veden saneerausohjelma rakennuskaudella 2017

Savonlinnan Vesi saneeraa rakennuskaudella 2017 kunnallistekniikkaa Savonlinnan, Punkaharjun ja Savonrannan alueilla.

Savonlinnan alueen merkittävimpiä saneerauskohteita ovat mm. Heikinpohjantien runkovesijohdon uusiminen väliltä Kotilahdentien risteys ja Heikinpohjantie 30 –kiinteistö, Eräpolun ja Metsäpolun sekä Kumputien ja Kulmatien vesi- ja viemärijohtojen uusiminen sekä hulevesiviemärin rakentaminen katualueella. Kiinteistöjä, jotka ovat saneerauksien vaikutusalueella, tullaan tiedottamaan kiinteistökohtaisesti talven aikana. Tiedotteessa kerrotaan mm. kiinteistöjen mahdollisuudesta uusia tonttijohdot saneerausurakan yhteydessä sekä liittymisestä hulevesiverkostoon.

Punkaharjun alueen merkittävin saneerauskohde on Punkaharjun Kaarnaniemestä Tuunaansaareen lähtevien vesi- ja paineviemärijohtojen uusiminen vesistöön ja uuden pumppaamon rakentaminen Kaarnaniemeen. Hankkeella parannetaan Kaarnaniemen matkailun ja kasvavan kävijämäärien vesihuoltoa.

Savonrannan alueella uusitaan Ryttyniemen ja Kääpäsaaren yhdistävä runkovesijohto.

Muita saneerauskohteita ovat mm. Altarkiven, Laitaatsillan, Mertalammen ja Tervaslahden pumppaamot. Kohteissa uusitaan mm. pumppaamon putkistoa, venttiilejä ja pumppuja sekä sähkökeskukset. Saneerauksilla pyritään päivittämään pumppaamot niin, että niiden toimintavarmuus ja energiatehokkuus paranevat.

Uudisrakennuskohteita kaudella 2017 ovat mm. Haislahden uuden paineviemärilinjan rakentaminen Kirkkolahteen sekä ns. Rantalan vesihuollon rakentaminen Laitaatsalmessa siltatyömaan yhteydessä.

 Suojaa vesimittari jäätymiseltä

Savonlinnan Vesi muistuttaa asiakkaitaan huolehtimaan vesijohdoistaan ja vesimittareistaan. Vesimittarista huolehtiminen on asiakkaan vastuulla ja jäätymisen aiheuttamista vaurioista sekä putkien sulattamisesta koituu aina kustannuksia. Jäätymisen yhteydessä myös vesivahinko on mahdollinen. Näiltä murheilta voi yksinkertaisesti välttyä varautumalla ennakkoon.

Ennen pakkasten tuloa on syytä tarkistaa, että vesimittaritilassa on lämpö päällä ja ilmanvaihtoluukut suljettu. Vesimittari on usein lähellä lattiaa ja siellä lämpötila voi olla pakkasen puolella vaikka huoneessa muuten tuntuisikin olevan lämmintä. Siksi on syytä tarkistaa lämpötila lattian rajasta mitattuna ja tarvittaessa lisätä vesimittaritilaan lämpöä. Mikäli kiinteistössä on aikaisemmin ollut jäätymisongelmia ja niitä ei ole korjattu, voi jäätymistä vastaan suojautua myös juoksuttamalla vettä hanasta. Paras vaihtoehto on kuitenkin varmistaa rakennuksen lämpötila ja huolehtia riittävästä eristämisestä.

Pytty-kampanja

Tältä sivustolta löydät lyhyen kertauksen siitä mitä viemäriin ei sovi laittaa.Täältä löydät myös opettavia videoita.

Savonlinnan Veden asiakastyytyväisyyskysely

Savonlinnan Vesi tekee vuosittain asiakastyytyväisyyskyselyn. Vuoden 2017 kyselyn tulokset ovat olleet Teknisessä lautakunnassa 14.11.2017.  Tulokset voi lukea täältä.

Savonlinnan Veden toimintakertomus 2016

Savonlinnan Veden vesihuoltolain 20 §:n mukainen toimintakertomus on luettavissa täällä.