Palveluliikenne

Palveluliikenne

 Palveluliikenteen aikataulu

Palveluliikenteen kuvaus

Palveluliikenne on kaikille avointa joukkoliikennettä, joka noutaa asiakkaan tarvittaessa kotiovelta ja vie liikennöintialueella niin lähelle asiointipaikkaa kuin se vain on mahdollista. Palveluliikenteen matalalattiabussit, PALI-autot, helpottavat erityisesti vanhusten ja vammaisten matkustamista, mutta myös lapsiperheille matalalattia-auto tuo vaivattomuutta liikkumiseen. Autoavustaja ja kuljettaja auttavat tarvittaessa autoon nousemisessa ja poistumisessa. Liikennöintialue vastaa tavallisen paikallisliikenteen liikennöintialuetta.

PALI 1 ja PALI 2

Maanantaista perjantaihin palveluliikenteessä on kaksi matalalattia-autoa, PALI 1 ja PALI 2, joilla molemmilla on omat aikataulut. Vuoroille ei ole vahvistettua kiinteää reittiä, vaan ainoastaan noutopysäkit, joiden kautta autot liikennöivät. Aikataulussa on merkitty kellonajalla ne pysäkit, joilla pyritään pitämään kiinni aikataulusta.

Kuinka kyytiin pääsee?

PALIn kyytiin voit nousta joko merkityltä noutopysäkiltä tai paikallisliikenteen pysäkeiltä viittaamalla kuljettajalle pysähtymismerkin nähdessäsi PALI-auton tulevan. Voit myös tilata kuljetuksen auton palvelunumerosta noutamaan sinut haluamastasi paikasta, kotikadulta tai vaikka kotipihalta. Autojen omat palvelunumerot ovat aikataulujen yhteydessä. Tilausta tehdessäsi valitse itsellesi sopiva auto ja aikataulu. Samalla voit myös sopia noutoajan tarkemmin, vaikka päiviä aikaisemmin, mutta vähintään 30 minuuttia ennen kuljetusta. Kotimatkasi aikataulun ja noutopysäkin voit myös sopia kuskin tai avustajan kanssa etukäteen.

Mitä kyyti maksaa?

Kertamaksut ovat samat kuin tavallisessa paikallisliikenteessä. Maksuvälineinä käyvät myös joukkoliikenteen lipputuotteet kuten kaupunkilippu, nuorisolippu, seutulippu ja sarjaliput. Lastenvaunuista ja rattaista ei peritä maksua. Vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalveluoikeuden omaavan henkilön saattaja saa matkustaa maksutta. Oikeus saattajaan täytyy todentaa erillisellä vammaispalvelusta saadulla todistuksella.