Tapahtumatiedot

Kulttuuripolkutapahtumat

Tälle sivulle kootaan palveluntarjoajien ilmoittamat tiedot Kulttuuripolkutapahtumista. Tapahtumat esitellään vuosiluokittain.

Tapahtumien suunnittelussa ja järjestelyissä on huomioitu voimassa olevat koronaohjeet. 

 

 

1.lk Tanssi ja musiikki

Savonlinnan musiikki- ja tanssiopisto järjestää ekaluokkalaisten musiikki - ja tanssityöpajat

ma 29.3., ti 30.3. ja to 1.4.2021

Työpajat toteutetaan etukäteen tehdyn aikataulun mukaan, joka on tehty sen perusteella, miten aiempina vuosina työpajoihin koulut ovat osallistuneet. Pajoja ei voida aiemmista vuosista poiketen toteuttaa alueiden kouluilla, koska koulut eivät ota tällä hetkellä vierailijoita vastaan. Aikataulussa on vapaata kahdelle ryhmälle, mikäli jotkut aikataulusta puuttuvista kouluista haluavat tulla opistolle pajoihin. 

Aikataulussa jokaiselle luokalle on varattu aika ensin tanssityöpajaan ja sen jälkeen musiikkityöpajaan. Aikataulu on suunniteltu niin, että mikään luokista ei kohtaisi päivän aikana ja siirtymiin on varattu n. 15 min.

Ryhmäkoko:  1 koululuokka

Kesto: 1 h

Tapahtumapaikka ja -aika

Musiikkityöpaja: Sotilaspojankatu 1

Tanssityöpaja: Puistokatu 3

Ma 29.3., ti 30.3. ja to 1.4.2021. Työpajoilla on etukäteen suunniteltu aikataulu, joka on lähetetty kulttuurivastaaville.

Huomioitavaa

Tanssin työpajoihin toivotaan sisäliikuntaan soveltuvaa vaatetusta.

Ilmoittautuminen

Vahvista osallistuminen työpajoihin sähköpostilla, toimistosihteeri Irma Panumalle irma.panuma (at) slmo.fi

 

 

3.lk Museo ja kuvataide

Savonlinnan maakuntamuseon ja Linnalan Kuvataidekoulun taidetyöpajoissa tutustutaan Savonlinnan maakuntamuseossa professori ja tekstiilitaiteilija Oili Mäen näyttelyyn "Kun elämä antoi minulle värit" ja teemaan littyen tehdään omia väriyhdistelmiä kollaasitekniikalla Linnalan Kuvataidekoulun opettajien johdolla.

Työpajoihin voivat osallistua kaikki Savonlinnan koulujen kolmannet luokat.

Ryhmäkoko: 1 koululuokka

Kesto: 1 h

Tapahtumapaikka - ja aika

Työpajat toteutetaan maakuntamuseon väliaikaistiloissa Nälkälinnanmäellä (entinen kirjasto) 12.3. - 1.4.2021

klo 9-10, 10.30-11.30 tai klo 12 - 13 seuraavina päivinä:

pe 12.3.

ma 15.3. ja pe 19.3.

ma 22.3., to 25.3. ja pe 26.3.

ma 29.3. ja to 1.4. 

Huomioitavaa

Museon väliaikaistiloissa ei ole esteetöntä wc-tilaa. Taidetyöpajassa vaatteet saattavat sotkeentua, mikä kannattaa huomioida pukeutumisessa.

Koronaohjeita

Pajat on aikataulutettu niin, etteivät koululuokat sekoitu. Jos edellinen ryhmä on vielä museon tiloissa, tulee uuden ryhmän odottaa pihalla ja tulla sisälle vasta kutsuttaessa. Ryhmän opettaja huolehtii, että oppilaat pesevät kätensä tai käyttävät käsidesiä ennen kuin siirtyvät ohjelman pariin. Työpajan ohjaajat käyttävät suojavisiiriä tai maskia ohjauksessaan. Työvälineet, kuten sakset, lilimapuikot yms. puhdistetaan ryhmien välissä.

Ilmoittautuminen

Vain puhelimitse: maakuntamuseon asiakaspalvelu (ma-su klo 10 - 17), puh 044 417 4466

Ilmoittautuminen viimeistään viikolla 8, hiihtolomaan mennessä.

 

 

6.lk Lusto - Suomen metsämuseo

Lustossa on tarjolla kolme vaihtoehtoista työpajaa;

Savotan sankarit -työpajassa paneudutaan Miehen työ -erikoisnäyttelyyn, tutustutaan metsätyömiesten arkeen, ahkerointiin ja asumiseen. Päästään myös kokeilemaan aitoja metsätyövälineitä ja pohditaan miten metsätyö eroaa eri vuosikymmeninä.

Kimalaisen kintereillä -työpajassa pölyttäjät ja pörriäiset ovat pulassa ! Luonnon monimuotoisuus köyhtyy ja pölyttäjien määrä vähenee maailmanlaajuisesti. Työpajassa tutustutaan pölyttäjien maailmaan ja niiden merkitykseen meidän jokapäiväisessä elämäsämme ja taiteillaan luonnomateriaaleista kimalaisia ja muita pörriäisiä. Samalla pohditaan kaikkia pieniä tekoja, joita jokainen voi tehdä pölyttäjien hyväksi.

Hortoile harjulla  Luonnossa liikkuminen ja herkulliset maut tekevät ihmeitä. Työpajassa tutustutaan erilaisiin syötäviin kasveihin, joita voi käyttää ruoanlaitossa sekä paneudutaan villiyrttien keräilyyn, hortoiluun. Villiyrtit ovat terveellisiä, herkullisia ja mikä parasta, ilmaisia. Työpajan lopuksi maistellaan metsäisiä herkkuja!

Tapahtumapaikka ja -aika

Lusto-Suomen metsämuseo, Lustontie 1, 58450 Punkaharju

Ryhmäkoko max 25 henk

Kesto 1,5 h

10.-14.5.2021 Savotan sankarit

17.-21.5.2021 Kimalaisen kintereillä

24.-28.5.2021 Hortoile harjulla

Huomioitavaa

Lustossakäynti sisältää pääsymaksun.

Ilmoittautuminen

Puhelimitse 015-345 100 tai sähköpostilla lusto (at) lusto.fi. Varaukset tehtävä viimeistään kaksi viikkoa

ennen haluttua ajankohtaa.