Tapahtumatiedot

Kulttuuripolkutapahtumat

Tälle sivulle kootaan palveluntarjoajien ilmoittamat tiedot Kulttuuripolkutapahtumista. Tapahtumat esitellään vuosiluokittain.

1.lk Tanssi ja musiikki

Tapahtuman kuvaus

Savonlinnan musiikki- ja tanssiopisto järjestää kaupungin ensimmäisten luokkien oppilaille musiikki- ja tanssityöpajat. Musiikkityöpajoissa oppilaat tutustuvat erilaisiin soittimiin ja voivat kokeilla niitä opettajien ohjauksessa. Tanssityöpajoissa oppilaat saavat kosketuksen tanssiin ja tanssi-ilmaisuun.

Tapahtumapaikka ja -aika

Savonlinnan musiikki- ja tanssiopiston tiloissa, Sotilaspojankatu 1 (musiikki), Puistokatu 3 (tanssi). Työpajat 25.-26.3.2019 klo 8.30-13.30.

Kerimäen, Punkaharjun, Savonrannan ja mahdollisesti myös muiden sivukoulujen työpajat toteutetaan kouluvierailuin mahdollisuuksien mukaan myös viikolla 13. Kevään aikana kuitenkin.

Tarkempi koulukohtainen aikataulu

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautumiset 28.2. mennessä sähköpostiosoitteeseen irma.panuma (at) slmo.fi tai puh. 044 051 8252. Jos aikataulun mukainen tanssityöapajan aika ei sovi, ole yhteydessä sopivan ajan järjestämiseksi.

 

2.lk Sanataide

Tapahtuman kuvaus

Sanataideyhdistys RIIMI ry pitää työpajoja, joissa keksitään kollektiivisesti eläytyen kertomusta kuvitteellisen henkilön, Hemminki Hemmiläisen päivästä. Mielikuvituksen virikkeenä käytetään hauskoja esineitä ja kuvia, jotka liittyvät tarinaan jollain tavalla.

Tapahtumapaikka ja -aika

  • useita ajankohtia marraskuussa 2018

 

3.lk Kuvataidepajat

Tapahtuman kuvaus

Kulttuuripolku-työpajoissa innoitutaan tänä keväänä luonnosta. Työpajassa tehdään luonnonmuotoinen tuikkukuppi savesta.

Paikka ja aika

Linnalan Kuvataidekoulun tiloissa osoitteessa Puistokatu 7, 57100 Savonlinna, to-pe 25.4.-26.4.2019, työpajan kesto 45min.

Ilmoittautuminen

Työpajoihin ilmoittaudutaan 1.4. mennessä sähköpostilla osoitteeseen pauliina.sairanen (at) linnala.fi. Ilmoita sähköpostilla lukujärjestyksestä varaamasi aika.

Huom! Tilojen pienuuden vuoksi kokonainen koululuokka jaetaan kahteen ryhmään, koska yhteen tilaan mahtuu korkeintaan 12 oppilasta kerrallaan. Käytettävissä on kaksi tilaa samanaikaisesti.

 

4.lk Teatteri

Tapahtuman kuvaus

Keväällä 2019 ensi-iltansa saa riemukas ja valloittava koko perheen näytelmä, minkä päähenkilönä jolkottaa itse ISO PAHA SUSI!

Tämä Punahilkasta ja lukemattomista muista saduista tuttu pääkonna ja pahisten pahis joutuu aivan uudenlaisen haasteen eteen, sillä eräänä ihan tavallisena petomaisena iltana Susi-Mamma katoaa jonnekin kesken iltapalan, ja hänestä tulee yllättäen pikku Ruuperi-hukan yksinhuoltaja.
Tästä käynnistyy hämmästyttävä ja hervottoman hauska tapahtumien sarja, missä tutut vanhat kansansadut suistuvat täysin uusille urille.

Tässä näytelmässä kaikki on mahdollista: sudet kokkaavat kasvissoppaa, possut kiusaavat suurpetoja, karhu putoaa kaivoon, pikku-kili kuorruttaa itsensä kinuskilla, Punahilkka pelottelee pienempiään ja mummo… Sanotaanpa vaikka näin, että mummon tekohampaita on syytä varoa!

Katja Krohnin kirjoittama Iso paha susi on viisas, monitasoinen, koskettava ja ennen kaikkea hulvattoman hauska näytelmä. Se on tarina, joka on hotkaissut sisäänsä ajatuksia muun muassa vanhemmuudesta, vastuun kantamisesta, yksinäisyydestä, kasvamisesta ja itsensä löytämisestä.

Esityksen kesto n. 2h.

Tapahtumapaikka ja -aika

Savonlinnan Teatteri, Kylpylaitoksentie 4

  • tiistai 5.3. klo 9.30
  • keskiviikko 6.3. klo 9.45

 

5.lk Historia, kotiseutu, Olavinlinna

Tapahtuman kuvaus

Tarinoiden Linnankatu-opastus ja Olavinlinnan "pestuumarkkinat".

Tarina alkaa nykypäivästä ja etenee historiassa taaksepäin n. 1500-luvulle.
Kierros lähtee Malmirannasta. Kävelemme Linnankatua ja rantatietä pitkin kohti linnaa. Tallisaaressa linnan vouti on oppilaita vastassa ja värvää heidät työväeksi linnaan. Molemmat oppaat ovat rooliasuissa.

Tapahtumapaikka- ja aika

Kierros lähtee Malmirannasta, kesto n. 2h. Ajankohdat sopimuksen mukaan 15.4.-17.5.2019 välisenä aikana klo 9.00-11.00.

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen savonlinnanoppa@ (at) gmail.com. Yhteyshenkilö Sirpa Kemppinen. Jätä yhteystietosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Ryhmäkoko n. 20-30 henkilöä.

 

7.lk Kirjasto

Tapahtuman kuvaus

Kulttuuripolku-työpajoissa oppilaat ratkaisevat kirjastossa murhamysteeriä. Kuka murhasi taiteilija Laineen?
He toimivat rikostutkijoina pienissä ryhmissä etsien johtolankoja epäillyistä henkilöistä. Samalla he tutustuvat tiedonhakuun ja paikantavat kirjaston aineistoja.
Murhaajan henkilöllisyys selviää, kun ryhmien löytämät vihjeet yhdistetään poliisin tietoihin murhaajasta.

Murhamysteeri kirjastossa

Tapahtumapaikka ja -aika

Savonlinnan kaupunginkirjasto Joelissa, osoitteessa Asemantie 5, 57100 Savonlinna
Ryhmäkoko max 30.
klo 9 ja klo 12, työpajan kesto 1h 30min.
ke 28.8., to 29.8., pe 30.8.
ke 4.9., to 5.9., pe 6.9.
ke 11.9., to 12.9., pe 13.9.,
ke 16.10., to 17.10., pe 18.10.

Ilmoittautuminen

Työpajoihin ilmoittaudutaan Doodle-kyselyn kautta https://doodle.com/poll/fm6cpp7k624ra6qs noin viikkoa ennen ajankohtaa. Lisää viestikenttään luokan koko, yhteyshenkilö ja -tiedot sekä mahdolliset toiveet poikkeavasta aikataulusta yms.

Kerro myös ilmoittautuessa, jos toivot käynnin yhteyteen kirjanäyttelyä esim. tietystä teemasta. Toivomme luokan miettivän jaon 7 pienryhmään jo etukäteen.

HUOM! Kerimäen ja Punkaharjun koulut selvittävät murhamysteeriä lähikirjastossaan tämän lukuvuoden aikana myöhemmin ilmoitettuna ajankohtana. Savonrannan 7. luokkalaiset vierailevat Kerimäellä. 

 

8.lk Elokuvat

Tapahtuman kuvaus

Huippusuosittu DOKKINO saapuu ensimmäistä kertaa Savonlinnaan!

DOKKINO on DocPointin järjestämä valtakunnallinen ja ympärivuotinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma, joka kiertää vuosittain ympäri Suomen paikkakuntia. Elokuvat ovat nuorille suunnattuja lyhytdokumentteja, jotka on koottu vuosittain vaihtuvan teeman ympärille näytöskokonaisuuksiksi.

DOKKINO pyrkii tarjoamaan lapsille ja nuorille elokuvia, joita heillä ei muuten olisi mahdollista nähdä. Elokuvien ohessa tärkeässä roolissa on opetusmateriaali, jota DOKKINO tuottaa ja tarjoaa koulujen antaman mediakasvatusopetuksen apuvälineiksi. Opetusmateriaalin avulla elokuvia voi käsitellä koululuokassa elokuvanäytöksen jälkeen.

Vuoden 2018 ohjelmiston teema Erinomaisen erilainen käsittelee monelle lapselle ja nuorelle tuttuja kipupisteitä. Teema tutustuttaa katsojat siihen, kuinka voimme olla ylpeitä itsestämme ja erilaisuudestamme, vaikka näyttäisimme hiukan erilaiselta kuin kaverimme, olisimme pienempiä tai suurempia, lyhyempiä tai pidempiä, parempia jossakin asiassa tai huonompia toisessa. Lisätietoa ohjelmistosta löytyy osoitteesta: https://dokkino.fi/

Kaikissa elokuvissa on suomenkielinen tekstitys. Esityssarjojen kesto on alkuesittelyineen n. 80 minuuttia.

Tapahtumapaikka ja -aika

Elokuvateatteri Bio Olavi, keskiviikkona 17.10.2018