Tapahtumatiedot

Kulttuuripolkutapahtumat

Tälle sivulle kootaan palveluntarjoajien ilmoittamat tiedot Kulttuuripolkutapahtumista. Tapahtumat esitellään vuosiluokittain.

1.lk Tanssi ja musiikki

Tapahtuman kuvaus

Savonlinnan musiikki- ja tanssiopisto järjestää kaupungin ensimmäisten luokkien oppilaille musiikki- ja tanssityöpajat. Musiikkityöpajoissa oppilaat tutustuvat erilaisiin soittimiin ja voivat kokeilla niitä opettajien ohjauksessa. Tanssityöpajoissa oppilaat saavat kosketuksen tanssiin ja tanssi-ilmaisuun.

Tapahtumapaikka ja -aika

Savonlinnan musiikki- ja tanssiopiston tiloissa, Sotilaspojankatu 1 (musiikki), Puistokatu 3 (tanssi). Työpajat 25.-26.3.2019 klo 8.30-13.30.

Kerimäen, Punkaharjun, Savonrannan ja mahdollisesti myös muiden sivukoulujen työpajat toteutetaan kouluvierailuin mahdollisuuksien mukaan myös viikolla 13. Kevään aikana kuitenkin.

Tarkempi koulukohtainen aikataulu

 

2.lk Sanataide

Tapahtuman kuvaus

Sanataideyhdistys RIIMI ry pitää työpajoja, joissa maistellaan erilaisia sanoja leikkien ja irrotellen. Alkulämmittelyn jälkeen tartutaan haasteeseen: tehdään sanaluomus. Valmiit luomukset luetaan ääneen ihmetellen.

Tapahtumapaikka ja -aika

Pääkirjasto Joelin, Tilkku-tila.

Kerimäen, Punkaharjun ja Savonrannan koulujen työpajat toteutetaan lähikirjastossa.

Työpaja klo 9.00-9.45 tai 10.00-10.45

  • ma 14.10, to 17.10.
  • ma 28.10, ke 30.10, to 31.10.
  • ma 4.11, to 7.11, pe 8.11.
  • ma 18.11, to 21.11, pe 22.11.
  • ma 25.11, ke 27.11, pe 29.11.

Pajassa työskennellään 2-3 hengen pienryhmissä, opettajalta pyydetää apua toimivien ryhmien muodostamiseen.

Ilmoittautuminen

Lähetä sähköpostilla kolme itsellesi sopivaa ajankohtaa. Järjestäjä valitsee niistä yhden ja lähettää vastauksen sinulle. Liitä viestiin oma nimesi ja puhelinnumeroai sekä luokkasi koko. Ilmoittaudu ke 9.10. mennessä. Henna-Reetta Keskitalo, kamelitta (at) gmail.com, puh. 050 542 5154

 

3.lk Kuvataidepajat

Tapahtuman kuvaus

Kulttuuripolku-työpajoissa innoitutaan tänä keväänä luonnosta. Työpajassa tehdään luonnonmuotoinen tuikkukuppi savesta.

Paikka ja aika

Linnalan Kuvataidekoulun tiloissa osoitteessa Puistokatu 7, 57100 Savonlinna, to-pe 25.4.-26.4.2019, työpajan kesto 45min.

 

4.lk Teatteri

Tapahtuman kuvaus

Keväällä 2019 ensi-iltansa saa riemukas ja valloittava koko perheen näytelmä, minkä päähenkilönä jolkottaa itse ISO PAHA SUSI!

Tämä Punahilkasta ja lukemattomista muista saduista tuttu pääkonna ja pahisten pahis joutuu aivan uudenlaisen haasteen eteen, sillä eräänä ihan tavallisena petomaisena iltana Susi-Mamma katoaa jonnekin kesken iltapalan, ja hänestä tulee yllättäen pikku Ruuperi-hukan yksinhuoltaja.
Tästä käynnistyy hämmästyttävä ja hervottoman hauska tapahtumien sarja, missä tutut vanhat kansansadut suistuvat täysin uusille urille.

Tässä näytelmässä kaikki on mahdollista: sudet kokkaavat kasvissoppaa, possut kiusaavat suurpetoja, karhu putoaa kaivoon, pikku-kili kuorruttaa itsensä kinuskilla, Punahilkka pelottelee pienempiään ja mummo… Sanotaanpa vaikka näin, että mummon tekohampaita on syytä varoa!

Katja Krohnin kirjoittama Iso paha susi on viisas, monitasoinen, koskettava ja ennen kaikkea hulvattoman hauska näytelmä. Se on tarina, joka on hotkaissut sisäänsä ajatuksia muun muassa vanhemmuudesta, vastuun kantamisesta, yksinäisyydestä, kasvamisesta ja itsensä löytämisestä.

Esityksen kesto n. 2h.

Tapahtumapaikka ja -aika

Savonlinnan Teatteri, Kylpylaitoksentie 4

  • tiistai 5.3. klo 9.30
  • keskiviikko 6.3. klo 9.45

 

5.lk Historia, kotiseutu, Olavinlinna

Tapahtuman kuvaus

Tarinoiden Linnankatu-opastus ja Olavinlinnan "pestuumarkkinat".

Tarina alkaa nykypäivästä ja etenee historiassa taaksepäin n. 1500-luvulle.
Kierros lähtee Malmirannasta. Kävelemme Linnankatua ja rantatietä pitkin kohti linnaa. Tallisaaressa linnan vouti on oppilaita vastassa ja värvää heidät työväeksi linnaan. Molemmat oppaat ovat rooliasuissa.

Tapahtumapaikka- ja aika

Kierros lähtee Malmirannasta, kesto n. 2h. Ajankohdat sopimuksen mukaan 15.4.-17.5.2019 välisenä aikana klo 9.00-11.00.

 

7.lk Kirjasto

Tapahtuman kuvaus

Kulttuuripolku-työpajoissa oppilaat ratkaisevat kirjastossa murhamysteeriä. Kuka murhasi taiteilija Laineen?
He toimivat rikostutkijoina pienissä ryhmissä etsien johtolankoja epäillyistä henkilöistä. Samalla he tutustuvat tiedonhakuun ja paikantavat kirjaston aineistoja.
Murhaajan henkilöllisyys selviää, kun ryhmien löytämät vihjeet yhdistetään poliisin tietoihin murhaajasta.

Murhamysteeri kirjastossa

Tapahtumapaikka ja -aika

Savonlinnan kaupunginkirjasto Joelissa, osoitteessa Asemantie 5, 57100 Savonlinna
Ryhmäkoko max 30.
klo 9 ja klo 12, työpajan kesto 1h 30min.
ke 28.8., to 29.8., pe 30.8.
ke 4.9., to 5.9., pe 6.9.
ke 11.9., to 12.9., pe 13.9.,
ke 16.10., to 17.10., pe 18.10.

Ilmoittautuminen

Työpajoihin ilmoittaudutaan Doodle-kyselyn kautta https://doodle.com/poll/fm6cpp7k624ra6qs noin viikkoa ennen ajankohtaa. Lisää viestikenttään luokan koko, yhteyshenkilö ja -tiedot sekä mahdolliset toiveet poikkeavasta aikataulusta yms.

Kerro myös ilmoittautuessa, jos toivot käynnin yhteyteen kirjanäyttelyä esim. tietystä teemasta. Toivomme luokan miettivän jaon 7 pienryhmään jo etukäteen.

HUOM! Kerimäen ja Punkaharjun koulut selvittävät murhamysteeriä lähikirjastossaan tämän lukuvuoden aikana myöhemmin ilmoitettuna ajankohtana. Savonrannan 7. luokkalaiset vierailevat Kerimäellä. 

 

8.lk Elokuvat

Tapahtuman kuvaus

DOKKINO on valtakunnallinen, DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n järjestämä dokumenttielokuva- ja mediakasvatuskiertue, joka tutustuttaa 10-16-vuotiaat katsojat heille suunnatun luovan dokumenttielokuvan maailmaan. DOKKINO on vuosien saatossa kasvanut Euroopan suurimmaksi valtakunnalliseksi lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtumaksi.

DOKKINO tarjoaa persoonallisesti toteutettuja luovia dokumenttielokuvia, joiden aiheet koskevat nuoria ja heidän elämäänsä antaen samaistumisen kohteita ympäri maailmaa. Vuoden 2019 DOKKINO-teema Välitä ja vaikuta antaa esimerkkejä erilaisista mahdollisuuksista vaikuttaa sekä saada aikaan muutosta itselle tärkeisiin asioihin ja ilmiöihin. Elokuvasarjat koostuvat lyhyistä dokumenttielokuvista, jotka ovat tekstitetty suomeksi.

Elokuvien teemojen käsittelyn helpottamiseksi on tuotettu kattava opetusmateriaalipaketti, joka on vapaasti oppilaiden ja opettajien hyödynnettävissä. Vuoden 2019 opetusmateriaalit toimivat mobiilioppimisympäristössä.

Tervetuloa vaikuttumaan ison kankaan äärelle!

Näytöksen kesto on alkupuheineen noin 80 minuuttia.

Lisätietoa ohjelmistosta löytyy osoitteesta: https://dokkino.fi/

Tapahtumapaikka ja -aika

Elokuvateatteri Kino Kuvalinna, keskiviikkona 16.10.2019 klo 9.30 ja 12.00

Ilmoittautuminen

DOKKINOn verkkosivujen kautta ilmoittautumislomakkeella: https://dokkino.fi/tapahtumat/ilmoittautuminen/