Sosterin palvelut

Sosterin palvelut (Itä-Savon sairaanhoitopiiri kuntayhtymä)

 

Sotainvalidien ja sotaveteraanien palvelut

 

Terveyskeskus- ja poliklinikkamaksut 

Savonlinnalaiset, sotiemme 1939-1945 veteraanit on vapautettu perusterveydenhuollon vuosimaksusta ja erikoissairaanhoidon poliklinikkamaksuista.

 

Veteraaneille kotiin annettavat palvelut ajalla 1.4.-31.12.2017

Palvelut ovat siivous- ja kotihoidon palveluja ja ne ovat asiakkaille maksuttomia. Palveluja tuottaa H10 Kymppipalvelu. Siivouspalvelua on mahdollista saada yhteensä 24 tuntia.

Asiakkaan saamat palvelut perustuvat tarveharkintaan, jonka johdosta palveluohjaaja käy asiakkaan kotona ennalta sovittuna aikana. Yhteyshenkilö Sosterissa: palveluohjaaja Marja-Liisa Laurinmaa p, 044 417 2497.

SIIVOUSPALVELUUN kuuluu mm. tekstiili- ja pyykkihuolto, lakanoiden vaihto, perussiivous kerran kuukaudessa, imurointi, mattojen tuuletus, lattioiden pyyhintä, roskien vieminen, jääkaapin siisteys, tiskit, ikkunoiden pesu, saunan pesu.

KOTIHOIDON PALVELUT sisältävät asiakkaan tarpeista lähtevää toimintojen avustamista, sosiaalisen kanssakäymisen ja virikkeellisen toiminnan mahdollistamista. Palvelu ei kuitenkaan korvaa asiakkaan päivittäisen hoivan ja hoidon osuutta. Se ei sisällä lääkehoitoa tai sairaanhoidollisia toimenpiteitä.
Palvelu voi sisältää mm. osittaista viikkosiivousta, aterioiden valmistamista tai leipomista, pyykkihuoltoa, suihkutusta, ulkoilua ja seurustelua, asiointiapua, viriketoimintaa jne.