Hyppää sisältöön

Puutarhajäte

Puutarhajätteet, kuten lehdet ja risut on edullisinta kompostoida omalla kiinteistöllä. Kompostoimiseen taajamassa suositellaan kehikkoa estämään leikkuu- ja haravointijätteiden leviämistä ympäristöön tai naapurin tontille. Oksat voi itse hakettaa oksasilppurilla ja käyttää kompostissa seosaineena.

Puutarhajätteiden polttaminen taajama-alueella ja vieminen puistometsiin on kielletty. Taajama-alueen ulkopuolella puutarhajätteiden polttaminen on sallittua. Polttamisen aikana on huolehdittava, että siitä ei aiheudu naapureille vahinkoa ja harmia.

 

Puutarhajätteen vastaanottopaikat:

Savonlinna

Nousialan jäteasema, Nousialantie 11, 57230 Savonlinna

Puutarhajätettä otetaan vastaan ainoastaan jäteaseman aukioloaikoina.

Vieraskasvien jätteet, kuten lupiini, jättipalsami, jättiputki ja aasialaiset tattaret, on pakattava muusta puutarhajätteestä erilleen jätesäkkeihin. Henkilökunnalle on ilmoitteva vieraskasvijätteistä erityiskäsittelyn takia.

Kerimäki

Viitamäen vanha kaatopaikka, Oriharjuntie, 58200 Kerimäki

Kerimäen alueella ei oteta vastaan vieraskasvilajeja. Vieraskasvit on toimitettava Nousialan jäteasemalle erilliskäsittelyä varte.

Punkaharju

Vanha kaatopaikka Kesälahdentien varrella, tienhaara Kääpäniementien vastapäätä – puutarhajäte ja halkaisijaltaan alle 2 cm risut.

Palorannan teollisuusalue – ainoastaan halkaisijaltaan yli 2 cm oksat.

Punkaharjun alueella ei oteta vastaan vieraskasvilajeja. Vieraskasvit on toimitettava Nousialan jäteasemalle eriliskäsittelyä varten.

Rantasalmi

Sepäntie, 58900 Rantasalmi, Vesilaitoksen takana – avoinna ainoastaan maanantaisin klo 15 – 18.

Rantasalmen kunnassa ei ole vastaanottopaikkaa vieraskasvilajeille. Vieraskasvit on toimitettava Nousialan jäteasemalle tai Metsä-Sairilan jäteasemalle Mikkeliin.

Enonkoski

Teollisuustien vastapäätä, 58175 Enonkoski

Paikalla on erilliset kasat puutarhajätteelle ja haketettaville risuille. Vieraskasvijätteelle on erillinen kuoppa.

Kunnan alueella on myös erillisiä keräyspisteitä vieraskasvijätteille, jonne säkit voi toimittaa.