Kotitalouksista tuleva jäte

Kotitaloudet voivat tuoda jäteasemalle pieneriä joko pakettiautolla tai henkilöauton peräkärryllä.

Jäteasemalla on lavat eri jätejakeille joihin pieneräkuormat lajitellaan. Kuorma kannattaa lastata siten, että eri jätelajit ovat helposti eroteltavissa. Lajittelussa ja purussa avustetaan ja opastetaan tarvittaessa.

Lajiteltavat jakeet ovat: sekajäte energiaksi, sekajäte energiaksi isot kappaleet, haketettava puu, kyllästetty puu, loppujäte, metalli, lasijäte, tiili ja betoni sekä keräyslasi, kartonki, paperi, vaaralliset jätteet sekä puutarhajätteet.

Kotitaloudet voivat tuoda veloituksetta haketettavaa puuta, kyllästettyä puuta, metallia, kartonkia, keräyslasia, paperia ja vaarallisia jätteitä.

Elektroniiikkalaitteet on toimitettava SER-keräykseen (Sähkö- ja elektroniikkaromu) Toimintakeskuksen keräyspisteeseen Ainonkatu 8-9 (entinen Tuotteen teurastamo).

Auton ja työkoneiden renkaat on toimitettava rengasliikkeisiin. Vanteelliset renkaat voi toimittaa SER-vastaanottoon Ainonkatu 8-9.

Paristot ovat tuottajayhteisön vastuulla olevaa jätettä, jotka on palautettava kauppaan. Savonlinnan SEudun Jätehuolto Oy ei ota paristoja vastaan millään hallinnoimallaan jäteasemalla, ekopisteellä tai aluekeräyspisteellä.