Hyppää sisältöön

Kirjastosta voi nyt lainata roskapihtejä

Savonlinnan pääkirjasto Joelista on nyt lainattavissa roskapihtejä, joilla voi näppärästi ja hygieenisesti puhdistaa omia lähitienoita roskista vaikkapa kävelylenkkien yhteydessä.

Neljät laadukkaat ja ammattilaistenkin suosimat roskapihdit lahjoitti kirjastolle Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys ry, joka pyrkii torjumaan luonnon roskaantumista sekä edistämään yhteisen ympäristön hyväksi tehtävää vapaaehtoistoimintaa.

-Monenlaisten muovien ja muiden roskien päätyminen luontoon on kasvava ongelma Savonlinnassakin. Hankkimalla roskapihtejä kirjastoon vapaasti asiakkaiden lainattaviksi halusimme madaltaa kynnystä roskien keräämiseen ulkoillessa sekä siivoustalkoiden järjestämiseen kaupunkilaisten omissa lähipiireissä, kertoo luonnonsuojeluyhdistyksen sihteeri Tiina Pulkkinen.

Ehdotus lainattavista roskapihdeistä otettiin kirjastossa myönteisesti vastaan. Roskapihtejä välittävät asiakkailleen jo monet kirjastot eri paikkakunnilla.

-Roskapihdit voi lainata automaatilla, mutta ne palautetaan palvelupisteeseen. Laina-aika on kaksi viikkoa, opastaa pääkirjaston palveluvastaava Virpi Hyvönen.

Lisää poimintavälineitä hankitaan, jos Savonlinnan kaupungin elinkeinojaosto puoltaa kumppanuuspöydän päätöstä myöntää luonnonsuojeluyhdistykselle 500 euron rahoitus kirjastosta lainattavien roskapihtien ostolle. 

Tuolloin hankittavasta erästä myös Savonlinnan kaupunginkirjaston muut toimipisteet saisivat roskapihtejä asiakkailleen välitettäviksi.