Hyppää sisältöön

Nykymaailmasta -näyttely Savonlinnan pääkirjastossa syyskuun ajan

“Joskus aikojen alussa synnyin Savonlinnassa, kävin kouluni Savonlinnassa. Silloisen yhteiskoulun Olavinkadun ja Puistokadun kulmassa. Opiskelin aikoinani maalausta Helsingissä, Suomen Taideakatemian koulussa Ateneumissa. Opiskelun jälkeen muutin Espanjaan ja hyödynsin baletin opiskelujani enemmän kuin maalausta. Elantoni hankin tanssimalla ja myöhemmin pukusuunnittelulla.

Työni vuoksi pyörin ympäri maailmaa. Mutta olin aina suomalainen ja savonlinnalainen. 43 vuotta pois Suomesta näin paljon ja koin paljon eri kulttuureista ja hämmästelin kuinka pieni osa maailmaa oma Eurooppamme on ja kuinka erilaisia uskomuksia ja sosiaalisia systeemejä onkaan sen ulkopuolella. Huomasin ettei oma elintapamme ole se ainoa ja paras maailmassa. On paljon vaihtoehtoja nuo kaikki kokemukset ovat avanneet mieleni myötätunnolle ja kunnioitukselle toisin ajattelevia ja uskovia ja kaikkea elollista kohtaan. Ja myös mitä on sen ulkopuolella.”

Yhteystiedot: Vuokko Pitkänen-Mecklin p. 0458696626 sp. vuokko17@yahoo.es