Ajankohtaiset

Unkarin kulttuuriviikkojen tapahtumat kirjastossa

Tiistaina 10. syyskuuta 2019

Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus on järjestänyt eri puolilla Suomea paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa unkarilaista kulttuuria esitteleviä Unkarin kulttuuriviikkoja vuosittain jo lähes 20 vuoden ajan. Tänä vuonna tapahtumapaikkana on Savonlinna, jossa juhlitaan Savonlinnan ja Budapestin ensimmäisen kaupunginosan (Budavár) ystävyyskaupunkisuhteen perustamista. Kulttuuriviikkojen tapahtumia järjestetään myös kirjastossa.

2.9.–28.9. – Valokuvanäyttely
Kiviä ja ihmisiä - Ottó Kaiserin valokuvanäyttely Unkarista. Pääkirjasto Joelin näyttelytila Tuike

20.9. klo 13 – Keskustelutilaisuus valokuvaamisesta
Keskustelutilaisuus Ottó Kaiserin kanssa hänen näyttelystään Kiviä ja ihmisiä. Yhteistyössä Savonlinnan Taidelukion kanssa. Pääkirjasto Joelin näyttelytila Tuike.

4.-30.11. – Lastenkirjakuvitusnäyttely
Tarinoita ja kuvia - Kuvittaja ja lastenkirjakustantamo Etanan perustaja Réka Király'in lastenkirjakuvitusnäyttely. Pääkirjasto Joelin näyttelytila Tuike.

14.-16.11 – Kuvitustyöpajoja
Réka Király'in kuvitustyöpajat päiväkotilaisille, koululaisille ja lapsiperheille. Pääkirjasto Joeli.

28.11. klo 17.30-19 – Kansantaideluento
Neilikoita, ruusuja ja paprikoita – Unkarilaisen kirjontakoristelun historiasta – FT Ildikó Lehtinen esittelee Unkarin kansantaidetta Käsitöiden teemaviikolla. Pääkirjasto Joelin Miitti-tila.

Katso kaikki kulttuuriviikkojen tapahtumat kaupungin nettisivuilta.


Kansanmusiikkiyhtye Szalonnan juhlakonserttiin on mahdollista ostaa lippuja pääkirjasto Joelista. Konsertti pidetään 20.9. klo 19 Savonlinnan musiikki- ja tanssiopiston Melartin-salissa. Vierailevina esiintyjinä laulaja Sirkka Kosonen ja Savonlinnan taidelukion oppilaita.

Tervetuloa tutustumaan unkarilaiseen kulttuuriin!