Ajankohtaiset

Kirjastoautopalvelussa tauko 31.1.2020 alkaen

Perjantaina 24. tammikuuta 2020

Savonlinnan kaupunginkirjaston pitkäaikainen kirjastovirkailija-kuljettaja jää lomalle 31.1.2020 ennen ansaittuja eläkepäiviä. Kirjastoautotoiminnan jatkamisesta päätettiin kaupunginvaltuuston kokouksessa 9.12.2019.

Kirjastoauto Käkriäinen ei kierrä reittejä 31.1.2020 alkaen siihen saakka kunnes uusi virkailija-kuljettaja aloittaa tehtävässään. Tehtävään on saatu täyttölupa 1.3.2020 alkaen. Rekrytointiprosessi vie kuitenkin aikansa, eikä vielä ole varmaa, voiko kirjastoauto jatkaa toimintaansa heti maaliskuun alusta.

Kirjastovirkailija-kuljettajan tehtävän hoitaminen edellyttää erityistä osaamista. Kirjastoalan koulutuksen lisäksi vaaditaan lakisääteinen kuljettajan ammattipätevyys, joka edellyttää säännöllistä kouluttautumista. Kirjastoautossa palvellaan hyvin monenlaisia asiakkaita, niin lapsia koulupysäkeillä kuin vanhempia henkilöitä hoitokodeissa. Kirjastoautoissa työskentelevistä kirjastovirkailija-kuljettajista on valtakunnallisesti pulaa.

Palvelutauosta on tiedotettu erikseen kirjastoauton vakituisille asiakkaille. Tammikuussa lainatun aineiston eräpäiviä on jatkettu maaliskuulle ja lainoja voi palauttaa mihin tahansa Lumme-kirjastokimpan toimipisteeseen. Varausten noutamisesta ollaan yhteydessä kirjastoauton asiakkaisiin.

 

 

Lisätietoja:

Marjo Levänen
vs. informaatikko
marjo.levanen@savonlinna.fi
p. 044 417 4420

Varauksiin ja eräpäiviin liittyvissä asioissa:

Marjo Asikainen
kirjastovirkailija
marjo.asikainen@savonlinna.fi
p. 044 417 4434.