Ajankohtaiset

ART IN OUR HEARTS -taidenäyttely Savonlinnan pääkirjasto Joelissa helmikuun ajan

Maanantaina 3. helmikuuta 2020

 

"Teemme taidetta kahden siskoksen voimin - sydämestämme.

Useasti maalaamme taulun jopa täysin samasta aiheesta, mutta lopputulos on jännittävällä tavalla erilainen, tekijänsä näköinen. Yhdistävää meille on kuitenkin yhtäaikainen työskentelytapamme, joka koostuu paitsi maalaustekniikkojen kokeilusta, värien ja kuvioiden sommittelusta, niin ennen kaikkea aimo annoksesta naurua ja huumoria. Tämä on työskentelytapamme keskeisin piirre - siitäkin huolimatta, että käsittelemme vakaviakin aiheita töissämme.

Luonto ympäristö ja vesistö ovat tärkeimmät inspiraation lähteet maalauksissamme - asummehan molemmat luonnonkauniissa Savonlinnassa, aivan Saimaan ytimessä. Olemme myös matkustelleet paljon ympäri maailmaa, lasten ja lastenlastenkin kanssa ja näistä ikimuistoisista hetkistä olemme niin ikään löytäneet teemoja töihimme. Pidämme lisäksi kodin sisustamisesta ja kaikesta kauniista ympärillämme ja työstämmekin kuvataiteen ohella paljon muunlaista käsityötä kuten koriste-esineitä ja mosaiikkitöitä.

Kiinnostus maalausta kohtaan on varmaankin herännyt "verenperintönä", sillä isämme Esko Rissanen aloitti maalauksen jo nuorena poikana jatkaen työskentelyään läpi elämänsä. Nykyään hänen upeat ja muistorikkaat kuvataidetyönsä koristavat lasten ja lastenlasten koteja.

Meillä kahdella siskoksella tuo elämänmittainen taidemaalausprojekti on vasta alussa. Ensimmäisten taulujen kohdalla maalaus saattoi syntyä hetkessä, kun taas nyt - taitojen kehittyessä - tuntuu, ettei taulua saisi oikein ikinä valmiiksi.

Intohimo maalaukseen on siis syttynyt! Toivottavasti saamme saman aikaan myös teissä muissa, sillä mielestämme taiteen tulisi olla jokaisen etuoikeus niin katselijana kuin maalaajana."   Mirja Tikkinen ja Anne Järvinen  Fb Art inour hearts.