Ajankohtaiset

Kirjastotilat avataan 1.6. - aineiston lainaaminen on mahdollista jo aiemmin

Tiistaina 5. toukokuuta 2020

Valtioneuvosto on antanut luvan aineiston lainaamiseen – kirjastotilat voidaan avata asiakkaille vasta 1.6.2020

Valtioneuvosto tiedotti eilen illalla, että kirjastot voivat aloittaa aineiston lainaamisen mutta kirjastotilat voidaan avata asiakkaille vasta 1.6. alkaen. Olemme iloisia, että voimme taas lainata asiakkaille luettavaa poikkeusolojen piristykseksi. Selvitämme mahdollisimman nopeasti, kuinka aineiston lainaaminen onnistuu parhaiten ottaen huomioon poikkeusolot ja sen tuomat rajoitukset. Myös aluehallintovirasto tulee antamaan kirjastoille lainauksen aloittamisesta ohjeistuksen, jota kirjastojen tulee noudattaa.

Tiedotamme aineiston lainaamisen käytännöistä mahdollisimman pian.

 

Pääkirjasto Joelin palautusluukku on jälleen avattu

Itä-Suomen aluehallintovirasto on antanut kirjastoille luvan ottaa vastaan aineistopalautuksia. Pääkirjasto Joelin palautusluukku on jälleen asiakkaiden käytössä 5.5. alkaen. Palautuksia ei kuitenkaan käsitellä kirjastojärjestelmässä välittömästi palauttamisen jälkeen, joten lainat näkyvät asiakkaiden rekisterissä vielä muutaman päivän ajan. Palautukset suositellaan tekemään arkisin, sillä palautusluukkua ei tyhjennetä viikonlopun aikana.

Kirjastojen sulkuajan vuoksi lainojen eräpäiviä on jatkettu aina kesäkuun alkuun saakka. Palautuksilla ei siis ole kiire ja aineistoa toivotaankin palauttamaan maltillisesti.