Ajankohtaiset

Kirjastoautovirkailijaksi on valittu Niko Taskinen

Torstaina 4. kesäkuuta 2020

Savonlinnalainen teatteriohjaaja Niko Taskinen on valittu Savonlinnan kaupunginkirjastossa avoinna olleeseen kirjastoautovirkailijan tehtävään. Paikka tuli avoimeksi, kun pitkäaikainen kirjastovirkailija-kuljettaja Reijo Karjalainen jäi eläkkeelle. Kirjastoauto on ollut poissa liikenteestä 30.1.2020 alkaen.

Tehtävä oli haettavana 18.2.2020 mennessä. Hakemuksia tuli 17 hakuajan päättymiseen mennessä. Hakijoista haastateltiin viisi. Tehtävään valittu perui hakemuksensa ja heti tämän jälkeen koronatilanteesta johtuneet kaupungin yt-neuvottelut keskeyttivät rekrytoinnin toukokuun loppuun saakka.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on EU-direktiivin mukainen ammatilliseen ajoon oikeuttava C-luokan ajokortti ja tehtävään soveltuva ammatillinen tutkinto tai valmius sen suorittamiseen työsuhteen aikana. Kenelläkään hakijoista ei ollut kirjastoalalle soveltuvaa ammatillista tutkintoa, mutta kaikki hakijat täyttivät hakuilmoituksen mukaisen kelpoisuusvaatimuksen. Tehtävään valitun Niko Taskisen erityisenä vahvuutena ovat vuorovaikutustaidot, kirjallisuuden tuntemus sekä vahva innostus uuden oppimiseen ja kirjastoautopalvelun kehittämiseen aikaisempaa työkokemustaan hyödyntäen.

Niko Taskinen aloittaa 29.6.2020, jolloin on kolmen viikon perehdyttämisjakso pääkirjasto Joelissa. Sen jälkeen hän on kaksi kuukautta aikaisemmin sopimassaan muussa työssä ja aloittaa 14.9.2020 kirjastoauton tehtävissä. Tavoitteena on saada kirjastoauto Käkriäinen reiteilleen lokakuussa.