Ajankohtaiset

VEDEN TUOMAA - Osallistu yhteisölliseen taideteokseen

Perjantaina 12. kesäkuuta 2020

VEDEN TUOMAA on yhteisöllinen taideteos, jossa on kolme osaa: aalto, ajopuu ja pulloposti. Näistä osista voi kuka vain toteuttaa palasen, yhden tai vaikka kolme. Mikään ei estä myöskään tekemään useampaa palaa yhdestä osasta. Teoksia tehdään itsenäisesti kotoa löytyvistä materiaaleista. Tekemiseen voivat osallistua kaikenikäiset ja kaikentaitoiset!
Teos-paloja voi palauttaa pääkirjasto Joeliin sekä Kerimäen, Punkaharjun tai Savonrannan kirjastoihin. Palautus viimeistään 12.7.2020.

Palasista kootaan ulos Savonlinnaan kaksi teosta: toinen pääkirjasto Joelille, toinen juna-aseman läheisyyteen. Valmiin teoksen paljastuspäivä on 29.7., jonka jälkeen niihin voi käydä tutustumassa aina 6.9. saakka.
Seuraa Veden tuomaa somessa! Sinne julkaistaan vinkkejä erilaisista työmetodeista ja tekniikoista sekä tekijät voivat lähettää valokuvia työskentelyprosessistaan katriina.kaija@gmail.com, jolloin niitä julkaistaan veden tuomaa -somekanavalla. Älä laita kuvia, jos et halua niitä julkaistavan.

Instagram & Facebook: @vedentuomaa
Teoksen ideointi ja toteutus: kuvataidekasvattaja Katriina Kaija
Tilaaja: Savonlinnan kulttuuritoimi
Alla ohjeistus palojen tekoon. Tarvittaessa, ota yhteyttä katriina.kaija@gmail.com.

AALTO
Savonlinna on veden ja laineiden ympäröimä kaupunki. Miltä näyttäisi pala aaltoa?
Onko se sininen? Vai kenties vihreä? Näkyykö siellä roskia? Vai ehkä kaloja?
Tee oma pieni aallon pala, jotta saamme aikaan yhden suureen aallon! Tarvitset palan metalli-
verkkoa. Päällystä se sitomalla siihen lankoja. Tyyli ja tekniikka vapaa: voit pujotella lankoja verkon koloihin tai solmia siihen hapsuja. Pinnasta saa tulla elävä ja ryijymäinen. Siihen voi tehdä kolmiulotteisia muotoja esim. Virkkaamalla tai tupsuja tekemällä. Voit hyödyntää helmiä, nappeja tai ohutta metallilankaa tehosteena palassasi. Palan toinen puoli jää piiloon.

Tarvikkeet: metalliverkkoa sekä villalankoja, matonkuteita tai kangassuikaleita.
Mikäli sinulla ei ole metalliverkkoa, voit noutaa valmiin palasen käyttöösi pääkirjasto Joelilta, Kerimäen, Punkaharjun tai Savonrannan kirjastoilta. Metalliverkon mallilla ei ole väliä.

AJOPUU
Ajopuu on veden mukana kulkeutunut puu. Ajatella, minkälaisen matkan voi yksi puu kulkea!
Tee oma versiosi ajopuusta. Etsi jokin sinua puhutteleva oksa ulkoa ja päällystä se langoilla ja kangassuikaleilla. Yritä, saatko peitettyä koko oksan piiloon. Voit kokeilla tehdä langoilla lisää muotoja oksaan. Oksan pituus maksimissaan metri.

Tarvikkeet: Oksa, villalanka, kangassuikaleet, matonkuteet

PULLOPOSTIA
Kirjoita kirje tai tee kuva lyijykynällä jollekin sinulle tärkeälle henkilölle.
Voit myös kirjoittaa itsellesi. Mitä haluaisit sanoa? Ehkä jotain, mitä on vaikea toisinaan sanoa ääneen? Ota paperia ja kynä käteen. Kirje saa olla anonyymi.
Jos et halua kirjoittaa kirjettä, niin voit tehdä piirroksen: Piirrä jokin yksityiskohta itsestäsi,
esimerkiksi silmä, suu, käsi tai jokin vaatekappale. Tai koko omakuva, jos innostut!
Kirjeitä tai piirroksia ei palauteta.

Tarvikkeet: kynä, paperi