Ajankohtaiset

KIRJALLISUUSILTAPÄIVÄ Anneli Pääkkösestä Hannu Väisäseen - hekin rakastavat novelleja

Torstaina 10. syyskuuta 2020

Anneli Pääkkösestä Hannu Väisäseen – hekin rakastavat novelleja

Maksuton kirjallisuusiltapäivä

Savonlinnan pääkirjasto Joelin pihalla lauantaina 26.9.2020 klo: 12–15

  

Kello 12: haastateltavana kirjailija Anneli Pääkkönen

Kello 13: haastateltavana screenin kautta etäyhteydellä kirjailija Hannu Väisänen

Kello 14: Mika Eerola esittää Hannu Väisäsen romaaniin pohjautuvan monologin Vanikan palat

 

Syyskuun viimeisenä lauantaina Savonlinnan pääkirjastolla pääsee nauttimaan ilmaiseksi ja turvallisesti novelleista, kirjailijahaastatteluista ja teatterista.

Savonlinnalaiskirjailija Anneli Pääkkönen ja Savonlinnan taidelukion käynyt kirjailija-kuvataiteilija Hannu Väisänen kertovat kirjaston katetulla piha-alueella uusista teoksistaan Juhannustansseja (2019) ja Märkä turbaani (2020).

Ranskassa asuva Väisänen on haastateltavana etäyhteyden välityksellä. Striimatun haastattelun taustalla nähdään kuvia Väisäsen arjesta Ranskassa ja hänen uutta kuvataidettaan. Väisäselle on mahdollista lähettää kysymyksiä etukäteen kirjaston sosiaalisen median kanavissa.

Iltapäivän päätteeksi yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä katsomaan maksutta Hannu Väisäsen läpimurtoromaanista Vanikan palat dramatisoitu monologiesitys. Jyrki Tammisen ohjaamassa ja Anne Välinoron dramatisoimassa esityksessä näyttelee Mika Eerola. Esitys nähdään Savonlinnan pääkirjasto Joelin auditoriossa, johon voidaan ottaa riittävät turvaetäisyydet huomioiden noin 30 katsojaa.

Haastatteluiden ja esityksen väleissä kuullaan Kulttuuritoimitus.fi-verkkojulkaisun järjestämän korona-aiheisen lyhytnovellikilpailun parhaita paloja. Suomen suurin kulttuuritoimitus järjesti keväällä lukijoillensa Saitko liikaa aikaa -lyhytnovellikilpailun, johon osallistui noin 300 hienoa tekstiä. Kilpailun parhaita novelleja voi napata tapahtumasta myös kotiin luettavaksi.

Kirjallisuusiltapäivän järjestää Savonlinna Live -tapahtumatuella kulttuuritoimitus.fi-verkkojulkaisun taustalla toimiva Kulttuurin perikunta ry. Pääasiassa ulkotiloissa järjestettävässä tapahtumassa huolehditaan tarkasti riittävistä turvaväleistä. Yleisölle on tarjolla käsidesiä ja kasvomaskeja.Tapahtumaa voi seurata livenä myös kotoa käsin kulttuuritoimitus.fi-Facebook-sivulla.

Kulttuuritoimitus.fi on Pirkanmaalta käsin toimiva, valtakunnallinen, riippumaton ja täysin maksuton kulttuurin verkkojulkaisu, jonka juttuja on luettu reilun vuoden aikana yli miljoona kertaa. Noin sadan ammattilaisen tekijäjoukkomme seuraa aktiivisesti kulttuurin eri aloja ja julkaisee sivustolla useita uusia juttuja joka päivä.

Lisätietoja:

  • Kaisa Järvelä 050 345 0798
  • Anne Välinoro 050 327 3336