Ajankohtaiset

Hae kirjastonhoitajaksi Savonlinnan pääkirjastoon

Maanantaina 15. maaliskuuta 2021

Oletko digitaitoinen, reipas ja kehitysmyönteinen korkeakoulutettu kirjastoalan ammattilainen? Työskenteletkö mielelläsi tiimissä ja onko asiakaspalvelu aina työssäsi etusijalla? 

Savonlinnan kaupunginkirjastossa on haettavana

KIRJASTONHOITAJAN
toistaiseksi voimassa oleva työsuhde 28.6.2021 alkaen.

Savonlinna on kaunis 33 000 asukkaan saaristokaupunki, jossa on vilkas kulttuurielämä ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet ympäri vuoden. Savonlinnassa pääset nauttimaan viihtyisän asuinympäristön ja kauniin järviluonnon lisäksi eteläsavolaisesta rempseydestä ja avoimuudesta. Savonlinna hakee vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi yhdessä neljän muun itäsuomalaisen kaupungin kanssa. www.saimaailmio2026.fi

Savonlinnan kaupunginkirjastoon kuuluu vuonna 2013 valmistuneen pääkirjasto Joelin lisäksi kolme lähikirjastoa ja kirjastoauto. Kuulumme Lumme-kirjastokimppaan ja käytössämme on Koha-kirjastojärjestelmä.

Kirjastonhoitajana työskentelet pääkirjasto Joelissa aikuisten osaston tiimissä. Tarjoamme iloisen ja energisen työyhteisön sekä mahdollisuuden kehittää osaamistasi vastuullisissa tehtävissä. Ajanmukainen kirjastorakennus antaa hyvät mahdollisuudet esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen ja digitaitojen opastamiseen.

Keskeisiin tehtäviisi kuuluu asiakaspalvelun lisäksi aikuisten osaston aineistohankinta, kotiseutukokoelman hoito ja digitaitojen opastaminen. Lisäksi vastaat kirjaston tietokannoista ja e-aineistoista sekä kuulut Lumme-kirjastokimpan kokoelmatyöryhmään. Toivomme sinulta oma-aloitteisuutta ja kehittävää työotetta. Arvostamme innostusta kirjavinkkaukseen ja palvelujen kehittämiseen sekä hyviä esiintymisvalmiuksia ja vuorovaikutustaitoja. Aikaisempi kokemus kokoelmatyöstä sekä Koha-kirjastojärjestelmän tuntemus katsotaan eduksi.

Edellytämme soveltuvaa korkeakoulututkintoa, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 opintopisteen laajuiset korkeakoulutasoiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot sekä hyviä digitaitoja. Palkkaus ja työehdot määräytyvät KVTES:n mukaan. Tehtävä täytetään kuuden kuukauden koeajalla.

Hakuaika päättyy 9.4.2021 klo 16.00. Hakemus toimitetaan Kuntarekryn kautta.

Alkuperäiset opintoja koskevat todistukset esitetään mahdollisen haastattelun yhteydessä.

Lisätietoja antavat:
Informaatikko Sanna Kukkonen, puh. 044 417 4420
Kulttuurijohtaja Outi Rantasuo, puh. 044 417 4400
Sähköpostitse etunimi.sukunimi@savonlinna.fi