Hyppää sisältöön

Kesän 2021 lukukisat ovat käynnissä!

Lumme-kirjastojen kesälukukisa

Lumme-kirjastojen kesälukukisa on avoinna 1.6.-15.8.2021. Osallistua voivat kaikki Lumme-kirjastojen asiakkaat. Kirjaudu kisailemaan kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodilla osoitteessa lukukisa.fi

Kisaaminen tapahtuu yksinkertaisesti lukemalla tai kuuntelemalla äänikirjaa ja kirjaamalla luetut sivut tai kuunnellut tunnit. Ohjelma laskee näiden perusteella pisteet. 

Osallistua voit yksin tai joukkueena. Voittajalle on luvassa mahtavan lukufiiliksen lisäksi lahjakortti kirjakauppaan.

Luettu maa – valtakunnallinen digitaalinen kesälukukampanja nuorille 

Luettu maa on yläkouluikäisille suunnattu digitaalinen kesälukukampanja. Alustan käyttö ei vaadi kirjautumista ja se toimii sekä mobiililaitteilla että tietokoneella.

Luetussa maassa matkustetaan ympäri maailman erilaisten ilmiöiden pariin. Jokainen kohde kartalla sisältää runsaasti ilmiöihin liittyviä lukuvinkkejä, lukemiseen ja kirjoihin liittyviä sisältöjä sekä somehaasteen.

Kirjoihin ja lukemiseen liittyviä somehaasteita voidaan suorittaa Instagramissa ja TikTokissa. Nuoria ohjeistetaan tägäämään haastesuorituksensa hashtagilla #luettumaa. Luetulla maalla on omat kanavansa sekä Instagramissa että TikTokissa nimellä @luettumaa.

Tarvittaessa kampanjasta on saatavilla kirjastoistamme myös paperiset versiot. Kampanja on voimassa 1.6.-31.8.2021.

Savonlinnan kaupunginkirjastossa arvotaan kampanjaan osallistuneiden ja arvontalomakkeen palauttaneiden kesken yllätyspalkinto. Arvontalomakkeet tulee palauttaa Savonlinnan kaupunginkirjaston kirjastopisteeseen 31.8. mennessä. 

Linkki alustalle: www.luettumaa.com

Nuorten lukuhaastevinkit (pdf)

Arvontalomake (pdf)

Lumotun puiston salaisuus – valtakunnallinen digitaalinen kesälukukampanja lapsille

Lumotun puiston salaisuus on lapsille suunnattu pelillinen lukukampanja. Kampanjaan osallistuminen ei vaadi kirjautumista ja pelialusta toimii sekä mobiililaitteilla että tietokoneella. Lukupelissä lapsen tehtävänä on selvittää mikä on Lumotun puiston salaisuus. Taustatarinassa päähenkilö ja hänen lemmikkikaninsa kulkevat puistossa ja kohtaavat erikoisia hahmoja ja tilanteita, joiden avulla puiston salaisuus aukeaa.

Tarvittaessa pelistä on saatavilla paperinen versio, jotka löydät kirjastoistamme. Lisäksi kampanjasta on tehty myös kokonaan ääneen perustuva versio, jos tavallinen lukeminen on vaikeaa. Ääniversion vinkit ohjautuvat Celia-kirjaston sivuille ja ovat tarkoitettu Celia-kirjaston asiakkaille. Lisätietoa Celian asiakkuudesta https://www.celia.fi/palvelut/aanikirjat-yksityishenkiloille/. Pääkirjasto Joelissa voi rekisteröityä Celia-kirjaston asiakkaaksi, palvelu vaatii ajanvarauksen.

Savonlinnan kaupunginkirjastossa arvotaan kampanjaan osallistuneiden ja arvontalomakkeen palauttaneiden kesken yllätyspalkinto. Arvontalomakkeet tulee palauttaa Savonlinnan kaupunginkirjaston kirjastopisteeseen 31.8. mennessä. 

Linkki alustalle: www.lumotunpuistonsalaisuus.com

Kesän lukupuuhat (pdf)

Arvontalomake (pdf)