Asiakkaana kirjastossa

Asiakkaana kirjastossa

Savonlinnan kaupunginkirjaston toiminta-ajatuksena on tarjota asiakkailleen monipuoliset ja nykyaikaiset kirjasto- ja tietopalvelut. Sen käyttösäännöt on laadittu, jotta kokoelmat pysyisivät hyvässä kunnossa ja kaikkien asiakkaiden käytössä. Säännöt turvaavat myös asiakkaiden tasapuolisen kohtelun.

Savonlinnan kaupunginkirjasto on mukana Lumme-yhteistyössä. Lumme-kirjastoihin kuuluvat lähikirjastoineen myös Mikkelin kaupunginkirjasto, Pieksämäen kaupunginkirjasto, Toenperän kirjasto (Juva, Rantasalmi, Joroinen), Enonkosken kunnankirjasto, Mäntyharjun kunnankirjasto, Heinäveden kunnankirjasto ja Varkauden kaupunginkirjasto.

käyttösäännöt

Käyttösäännöt

Kirjaston käyttösäännöillä edistetään kirjaston sisäistä järjestystä, turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Rekisteröitymällä asiakkaaksi sitoudut noudattamaan kulloinkin voimassa olevia käyttösääntöjä.

 
verkkokirjasto

Verkkokirjasto

Kirjaudu verkkokirjastoon jos haluat uusia lainasi tai tehdä varauksia. Verkkokirjastossa voit myös selata Lumme-kirjastojen aineistoja. Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin tunnuksen sekä PIN-koodin, jonka saat kirjaston asiakaspalvelusta.

 
kaukopalvelu

Kaukopalvelu

Jos haluamaasi aineistoa ei löydy Lumme-kirjastojen kokoelmista, voit tehdä siitä kaukopalvelupyynnön. Kaukopalvelun kautta voit saada käyttöösi aineistoa muista muista kuin Lumme-kirjastoista.

 
varattavat tilat

Varattavat tilat

Kirjastossa on tiloja, joita asiakkaat voivat varata käyttöönsä. Jokaisella varattavalla tilalla on omat käyttösääntönsä, joihin kannattaa tutustua ennen varauksen tekoa. Pelitila Vilkku ja monitoimitila Tilkku löytyvät pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolta.