Lainaaminen

Lainaaminen

Jokaisella lainaajalla on oltava kirjastokortti.

Laina-ajat

Yleinen laina-aika 28 vrk
Varattu aineisto 14 vrk
DVD-levyt 14 vrk
Lehdet 14 vrk

Tarkista lainojen palautuspäivä saamastasi kuitista.
Aikakauslehtien uusinta numeroa ja sanomalehtiä ei lainata.

Lainamäärärajoitukset

Asiakkaalla voi olla samanaikaisesti enintään 50 lainaa, joista korkeintaan:

CD-levyjä 20 kpl
DVD- ja/tai BD-levyjä 20 kpl
Lehtiä 50 kpl

Lainausautomaatit

Kaikissa kirjaston toimipisteissä on asiakkaiden käytössä lainausautomaatteja itsepalvelulainausta varten.

Lainojen uusiminen

Voit uusia lainasi viisi kertaa, ellei niihin ole varauksia.

Uusinnan voit tehdä itse verkkokirjastossa, mikäli kirjastokorttiisi on liitetty tunnusluku. Tunnusluvun saat käymällä kirjastossa.

Lainat voit uusia myös paikan päällä kirjastossa tai puhelimitse soittamalla kirjastoon. Emme käsittele uusimispyyntöjä, jotka on jätetty sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Aineiston varaaminen

Voit varata aineistoa itse verkkokirjastossa, mikäli sinulla on kirjastokortti johonkin Lumme-kirjastoon ja kirjastosta saatu tunnusluku. Varausta et voi tehdä verkkokirjastossa, mikäli sinulla on lainauskielto, kertyneitä maksuja 10 euroa tai enemmän, tai sinulle on lähtenyt lasku.

Varauksen voit tehdä myös paikan päällä kirjastossa tai puhelimitse soittamalla kirjastoon.

Voit varata aineistoa kaikista Lumme-kirjastoista. Voit varata myös hyllyssä olevaa aineistoa. Varattu aineisto toimitetaan valitsemaasi kirjastoon.

Kun varaamasi aineisto on noudettavissa kirjastosta, saat siitä ilmoituksen joko sähköpostitse tai tekstiviestinä valintasi mukaan. Ilmoituksessa mainitaan, mihin mennessä varattu aineisto on noudettava. Pidämme aineiston varattuna 7 päivää.

Varaaminen on maksutonta. Noutamatta jätetystä varauksesta peritään maksu.

Palauttaminen

Lainasi voit palauttaa mihin tahansa Lumme-kirjastokimppaan kuuluvaan kirjastoon. Lainoja ei siis tarvitse palauttaa juuri siihen kirjastoon mistä ne on lainattu.

Palauta lainasi viimeistään eräpäivänä kirjaston sulkemisaikaan mennessä tai uusi ne ajoissa. Myöhässä olevasta aineistosta peritään myöhästymismaksuja.

Jos palautat aineiston ns. palautusluukun kautta kirjaston ollessa suljettuna, et saa kuittia, koska lainat eivät tätä kautta kirjaudu palautuneiksi kirjastojärjestelmään. Kirjaston palautusluukkuun jätetty aineisto käsitellään palautuneeksi vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Aineiston palauttaminen palautusluukun kautta on omalla vastuullasi.

Palautusautomaatit

Pääkirjasto Joelissa sekä Kerimäen ja Punkaharjun kirjastoissa on asiakkaiden käytössä automaatti, jolla asiakkaat voivat itse palauttaa lainansa. Halutessasi saat automaattiin palauttamastasi aineistosta kuitin.

Ennakkoilmoitus lähestyvästä eräpäivästä

Voit saada ennakkoilmoituksen lähestyvästä eräpäivästä sähköpostiisi 1-7 vuorokautta ennen eräpäivää. Ilmoitukset eivät tule automaattisesti, vaan sinun on aktivoitava palvelu käyttöön. Palvelun käyttöönottoa varten sinulla on oltava toimiva sähköpostiosoite kirjaston asiakasrekisterissä. Palvelu on maksuton ja saat sen käyttöösi ottamalla yhteyttä kirjastoon.