Verkkokirjasto uudistuu 4.2.2019 alkaen

Uusi verkkokirjasto on käytössäsi 4.2.2019 alkaen

Lumme-kirjastot avaavat uuden Lumme-Finna -verkkokirjastonsa osoitteessa https://lumme.finna.fi 4.2.2019 alkaen.

Asiakkaiden lainat ja varaukset pysyvät ennallaan. Kirjautuminen verkkokirjastoon onnistuu tutusti nykyisellä kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Verkkokirjastossa voi entiseen tapaan tehdä hakuja, varata teoksia ja uusia lainoja. Lisäksi omien tietojen päivittäminen ja oman lainahistorian tarkastelu on mahdollista. Verkkomaksaminen saadaan käyttöön myöhemmin keväällä. Asiasta tiedotetaan erikseen.

Uusi verkkokirjastomme palvelee hyvin myös perheitä, sillä palvelussa on mahdollista liittää omiin asiakastietoihinsa myös perheenjäsenten tiedot. Näin yhdellä kirjautumisella voi seurata perheen lainojen eräpäiviä ja uusia niitä tarvittaessa.

Finna on hakupalvelujen kokonaisuus, joka sisältää tällä hetkellä seuraavan tyyppisiä sivustoja:
* Finna.fi (kaikkien mukana olevien organisaatioiden julkiset eli kaikille avoimet aineistot)
* Lähes kaikkien suomalaisten korkeakoulukirjastojen ja useiden yleisten kirjastojen Finna-alustalle rakennetut verkkokirjastot.
* Museoiden ja arkistojen omia Finna-alustalle luotuja näkymiä.
Tällä hetkellä Finnan kansallisessa näkymässä on mukana yli 340 arkistoa, kirjastoa ja museota. Sen kautta saa tiedon esimerkiksi yli 200 kirjaston aineistosta sekä yli miljoona kuva-aineistoa 70 museosta. Suoraan verkossa on saatavilla lähes 2 miljoonaa aineistoa.
Finna on toteutettu avoimen lähdekoodin ohjelmistoilla, jonka kehittämisestä ja ylläpidosta Kansalliskirjasto vastaa. Palvelua suunnitellaan ja kehitetään yhteistyössä osallistuvien organisaatioiden kanssa.

Tuttua https://www.lumme-kirjastot.fi/ -verkkokirjastoa voi myös käyttää helmikuun loppuun saakka.