Kirjaston aineistot

Kirjaston aineistot

Kirjaston kokoelmissa on kaikkiaan noin 130 000 kappaletta erilaisia teoksia, kuten kirjoja, sanoma- ja aikakauslehtiä, äänitteitä, nuotteja, kuvatallenteita, karttoja ja mikrofilmejä. Kirjojen osuus kokoelmista on noin kolme neljäsosaa. 

Kirjallisuus on luokiteltu yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmän (YKL) mukaisesti, ja sijoitettu hyllyihin pääosin aakkosjärjestykseen, useimmiten tekijän sukunimen mukaan. Osa kaunokirjallisuudesta on jaettu lajin mukaan omiin hyllyihinsä, esimerkiksi fantasia ja jännitys.

Pääkirjaston lehtilokerikot

Lehdet

Tutustu kirjaston sanoma- ja aikakauslehtivalikoimaan. Kirjastosta löytyy myös  vanhojen lehtien arkisto. Arkistossa olevaa aineistoa ei voi lainata, mutta voit tutustua haluamaasi aineistoon kysymällä asiakaspalvelupisteestä.

 
Kuvituskuva

E-kirjat 

Lumme-kirjastoilla on yhteinen e-kirja ja e-äänikirjakokoelma. E-kirjojen käyttämiseen tarvitset kirjastokorttiin liitetyn tunnusluvun. E-kirjat palautuvat automaattisesti, joten niistä ei tule myöhästymismaksuja.

 
Kuvituskuva

Kotiseutukokoelmat

Savonlinnan kaupunginkirjastolla on kolme kotiseutukokoelmaa. Kokoelmat sijaitsevat Kerimäen ja Punkaharjun lähikirjastoissa sekä pääkirjasto Joelissa. Kotiseutukokoelmien aineisto on tarkoitettu käytettäväksi kirjastoissa, eikä sitä voi lainata. Paikallisia aiheita käsitteleviä julkaisuja löytyy myös monista verkkoaineistoista. Halutessasi voit jättää kirjastoon tietopalvelupyynnön, jolloin kirjaston henkilökunta auttaa sinua löytämään sopivaa aineistoa.

 
Kuvituskuva

Hankintaehdotus

Jos kirjaston kokoelmissa ei ole tarvitsemaasi aineistoa, voit tehdä siitä hankintaehdotuksen. Hakintaehdotuksen voi tehdä verkkokirjastossa, verkkolomakkeella tai kirjaston asiakaspalvelussa.