Lukuvinkkejä

Värikuvapiirros kirjoista

Lukuvinkkejä

Kirjaston henkilökunta kokoaa kirja- ja vinkkilistoja erilaisista teemoista. Listat voivat auttaa sinua löytämään uutta ja mielenkiintoista luettavaa. Tutustu vinkkeihin klikkaamalla otsikon linkkiä. Linkki avautuu Lumme-Finna -verkkokirjastossa. Verkkokirjastossa voit tehdä aineistoon varauksia tai tallentaa koko vinkkilistan omiin suosikkeihisi. Edellä mainittuihin toimintoihin tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin.

Hyviä lukuhetkiä!

Lapsille ja nuorille lukuvinkkejä

Palkittuja lasten ja nuorten kirjoja

Haluatko tutustua palkittuihin lasten ja nuorten kirjoihin? Listalle on koottu kirjoja, jotka ovat saaneet palkinnon joko vuonna 2020 tai 2021.

Lasten LukuVarkaus -finaalikirjat 2021

Kurkista finaaliin päässeet kirjat! Jos et ole vielä ehtinyt lukea jokaista finalistia, niin nyt on aika tehdä kirjoihin varaus. Minkä teoksen sinä luulet voittavan? LukuVarkaus -palkinnon voittajakirja julkistetaan ja kirjailija palkitaan keskiviikkona 16.6.2021 Vekara-Varkaus festivaaliviikolla.

Vähän sanoja, paljon tunnetta

Tämän vinkkilistan runoromaanit (tai säeromaanit) ovat vaikuttavia lukukokemuksia. Kirjat ovat paksuja ja ne näyttävät runoteoksilta. Saatat yllättyä kun avaat kirjan ja luet. Säeromaaneihin on helppo uppoutua, ne ovat nopealukuisia ja tekstin väljä asettelu tuo kirjoihin keveyttä. Sisältö ei ole kevyt. Nämä kirjat tapahtumineen jäävät helposti mieleen. 

Aikuisille lukuvinkkejä ja kirjalistoja

Sijoittaminen

Kiinnostaako sijoittaminen? Mietityttääkö oman talouden hallinta? Haluatko sijoittaa vastuullisesti? Tältä kirjalistalta löydät kirjoja, jotka vievät sinut arvopapereiden ja osakkeiden maailmaan.

Naiset ja taide

Listalle on koottu mielenkiintoisia taiteilijoita kansainvälinen naistenpäivän innoittamana.  

Naistenpäivää!

Vaikka naistenpäivä on vain kerran vuodessa, näitä kirjoja kannattaa lukea ympäri vuoden. Listalle on valittu uudehkoa kirjallisuutta naisen asemasta ja naiseudesta yleensä.

Palkittuja kirjoja 2020 ja 2021

Mitkä näistä kirjoista olet jo lukenut? Listalle on koottu kirjoja, jotka ovat voittaneet erilaisia kirjallisuuspalkintoja. Jokaiseen listan kirjaan on laitettu muistiinpanoihin tieto palkinnosta, jonka kirja on voittanut.

Musiikkia

Musiikkivinkit löydät kirjaston kotisivujen musiikkiosastolta. Siellä on mm. pysyvä lista Kotiseudun aarteita, savonlinnalaisten muusikoiden uusimpia julkaisuja.