Hyppää sisältöön

Aluevaalit 2022

Ensimmäiset aluevaalit toimitetaan sunnuntaina 23.1.2022. Aluevaaleissa valitaan valtuusto hyvinvointialueelle. Etelä-Savon hyvinvointialueelle valitaan 59 valtuutettua ja valtuuston toimikausi on 1.3.2022-31.5.2025.

Hyvinvointialueita koskeva lainsäädäntö tuli voimaan 1.7.2021. Suomessa on 21 hyvinvointialuetta ja ylintä päätösvaltaa alueiden asioissa käyttää aluevaltuustot. Savonlinna kuuluu Etelä-Savon hyvinvointialueeseen. Vuoden 2023 alusta aluevaltuustot vastaavat sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelujen järjestämisestä hyvinvointialueilla.

Aluevaalien ehdokasasettelun tehtävistä ja vaalien tuloksen vahvistamisesta vastaa aluevaalilautakunta. Lue lisää vaaleista ja äänestämisestä Oikeusministeriön vaalisivuilta: vaalit.fi

Ehdokkaat Etelä-Savon hyvinvointialueella

Äänestyspaikat Savonlinnassa

Karanteenissa oleva voi äänestää vaalipäivänä 23.1.2022 ulkona, omalla äänestysalueella

Jos sinulla on vaalipäivänä hengitystieoireita tai olet omaehtoisessa tai lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä, äänestä äänestyspaikan ohjeiden mukaan. Näissä tapauksissa äänestyksen tulee tapahtua ilman kontaktia muihin ihmisiin ja käyttämällä maskia koko ajan.

Karanteenissa tai eristyksessä olevan henkilön on noudatettava tartuntatautilääkärin antamaa ohjeistusta liikkumisesta oman kodin ulkopuolelle, eikä hän voi tulla sisälle vaalihuoneistoon. Äänestys voidaan kuitenkin toimittaa ulkona, oman äänestysalueen äänestyspaikalla.

Suositeltavaa on soittaa etukäteen keskusvaalilautakunnan toimistoon p. 044 417 4043 ulkoäänestyksen ajankohdasta sopimiseksi ja tarkempien ohjeiden saamiseksi. Numero löytyy myös jokaisen vaalihuoneiston ulkopuolelta ”Tervetuloa äänestämään”-julisteesta.

Tutustu ohjeisiin turvallisesta äänestämisestä ja epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä keskusvaalilautakunnan toimistoon.

Näin äänestät turvallisesti korona-aikana

Keskusvaalilautakunnan toimisto

Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna, A-osa
Keskusvaalilautakunnan toimisto, puh. 044 417 4043
Keskusvaalilautakunnan sihteeri, puh. 044 417 4047