Hyppää sisältöön

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 2.4.2023.
Ennakkoäänestys kotimaassa keskiviikosta tiistaihin 22. – 28.3.2023.

Suomen perustuslain mukaan valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontuva eduskunta. Eduskuntaan kuuluu 200 kansanedustajaa.

Kansanedustajat valitaan joka neljäs vuosi toimitettavilla välittömillä, suhteellisilla ja salaisilla vaaleilla. Eduskuntavaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset. Lue lisää vaaleista ja äänestämisestä Oikeusministeriön vaalisivuilta: vaalit.fi

Miten äänestäminen tapahtuu?

Äänestyspaikat Savonlinnassa

Ehdokkaat Kaakkois-Suomen vaalipiirissä

Keskusvaalilautakunnan toimisto

Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna, A-osa
Keskusvaalilautakunnan toimisto, puh. 044 417 4043
Keskusvaalilautakunnan sihteeri, puh. 044 417 4047

Eduskuntavaalien ulkomainonta Savonlinnassa

Savonlinnan kaupunki tarjoaa paikat vaalien ulkomainoksille vaalimainostelineissä, tasapuolisesti eri ryhmille. Kuntaliiton suosituksen sekä keskusvaalilautakunnan ja infrapäällikön päätösten mukaisesti ulkomainonta voidaan aloittaa näissä paikoissa 15.3.2023. Vaalimainosten sijoittelu muille kaupungin hallinnassa ja määräysvallassa oleville alueille ei ole luvallista.

Väylävirasto ohjeistaa vaalimainontaa maanteiden varsilla ja asemakaava-alueen ulkopuolella: Liikenneturvallisuus ensin vaalimainosten sijoittelussa – Väylävirasto (vayla.fi)

Jokaiselle puolueelle / valitsijayhdistykselle on varattu 1 mainospaikka / mainosteline. Taustalevyt tulee mainosten asettajien hankkia itse ja noutaa pois telineistä vaalien jälkeen. Mainoksen koko on 80×120 cm (levyn paksuus max. 9mm).
HUOM. Julistepaikkojen järjestys on sama kuin järjestys ehdokaslistojen yhdistelmässä, vasemmalta oikealle (esim. jalkakäytävältä katsottuna).

Vaalimainostelineitä on Savonlinnassa yhteensä 8 paikassa seuraavasti: Kantakaupungin alueella 5 paikkaa (kts. kartta alla), Kerimäellä 1 (Puruvedentie – Kaivopirtti), Punkaharjulla 1 (Kauppatie – virastotalo) ja Savonrannalla 1 (Savonrannan tori).