Hyppää sisältöön

Paikallismuseoiden maakunnallinen kokoelmatietokanta vireillä

Vuodenvaihteessa 2020–2021 ajettiin ylös Etelä-Savon paikallismuseoiden PaMu-kokoelmatietokanta. Pilottina toimi Suomenniemen kotiseutumuseon esinekokoelma, jonka tiedot oli siirretty sähköiseen muotoon jo vuosina 2009–2010. Siirtovaiheessa tietoja täydennettiin ja lisättiin, jonka jälkeen tiedot lähetettiin palveluntarjoajalle tietokantaan siirtoa varten. Siirto koski vain kokoelmaesineiden tekstitietoja, koska esineistöstä ei ollut kuvattu.

Työn ohjauksesta ja tietokannan kustannuksista vastasi Savonlinnan maakuntamuseo, ja tietokantaa tarjotaan kuluvan vuoden aikana maakunnan paikallismuseoiden käyttöön. Mikäli tietokannan käyttäjämäärää saadaan kasvatettua, niin jatkossa maakunnan paikallismuseoiden kokoelmatiedot on tarkoitus linkittää Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistojen Finna-hakupalveluun (www.finna.fi), ja sitä kautta eurooppalaiseen Europeana-hakupalveluun (www.europeana.eu).

Savonlinnan maakuntamuseo toimii Etelä-Savon alueellisena vastuumuseona alueellisen museotoiminnan ja kulttuuriympäristötehtävän osalta, ja maakunnallisella kokoelmatietokannalla tavoitellaan sekä paikallismuseoiden parempaa kokoelmanhallintaa, että kokoelmien parempaa julkista saavutettavuutta.

tiedustelut:
Riitta Kiljunen, Suomenniemen kotiseutuyhdistys, 040 567 2173, riitta.kiljunen(at)pp.inet.fi
Jorma Hytönen, Savonlinnan maakuntamuseo, 044 417 4463, jorma.hytonen(at)savonlinna.fi