Nukkekoti Suruton ja joulunavaus Riihisaaressa

Tiistaina 20. marraskuuta 2018

Nukkekoti Suruton avautui joulunavausviikonloppuna Riihisaaren tiloissa. Savonlinnalaisen Käpy Taruksen vuonna 2016 Savonlinnan kaupungille lahjoittamasta nukke- ja lelukokoelmasta kootusta Nukkekoti Suruttomasta nostetaan esiin myös vaihtuvia näyttelyitä. Tammikuulle kestävä Jouluilo-näyttely avaa Suruttoman vaihtuvien näyttelyiden sarjan. Viikonloppuna Riihisaaressa on tarjolla myös muuta ohjelmaa.

Riihisaaren uuden Nukkekoti Suruttoman ensimmäisessä näyttelyssä päästään tunnelmoimaan joulua eri aikoina.  Esillä on runsaasti mm. tonttuja, enkeleitä sekä joulukoristeita menneiltä vuosikymmeniltä. Näyttelyn kautta pääsee myös jouluikkunamatkalle kurkistelemaan kodin joulupuuhiin sekä lasten joulupuodin joululahjatoiveisiin. Nykylasten lelutoiveiden lisäksi esillä on vanhempia nukkeja, leluja ja esineitä, jotka varmasti herättävät muistoja koko perheelle.

-Tämä näyttely on suunnattu ihan kaikille, jotka joulusta pitävät! Toivomme, että kävijät kokevat sen ilon ja riemun, minkä joulu, lapsuus ja muistot herättävät. Nukke- ja lelukokoelman näyttelyä on jo minulta kovasti kyselty, joten olen hyvin iloinen, kun sopiva tila Riihisaaressa viimein järjestyi, kertoo näyttelyn suunnittelussa ja kokoamisessa mukana toiminut Käpy Tarus.

Jouluilo-näyttelystä vastaavan Savonlinnan maakuntamuseon intendentti Kirsi Liimataisen mukaan Käpy Taruksen lahjoitus on mittava. Lelukokoelma sisältää noin neljästä viiteen tuhatta esinettä, ja sitä luetteloidaan parhaillaan. Maaliskuussa Suruttoman päätähdeksi nousee Barbi, joka viettää 60-vuotispäiväänsä. Nukkekoti Suruton saa tulevaisuudessa Riihisaareen myös pysyvän perusnäyttelytilan, jonka lisäksi vaihtuvat teemat jatkuvat.

Joulunavaustapahtuma ja seminaari

Wanha Savonlinna ja koko kaupunki vietti viikolla 47 joulunavausviikonloppua.  Myös Riihisaaressa oli ohjelmaa. La 24.11. oli mm. askartelua, nukketeatteri- ja runoesityksiä sekä jouluisia yhteislauluja. Pihalla oli jouluista ostettavaa paikallisilta myyjiltä. Su 25.11. klo 13–16 oli tarjolla Lehtos-seminaari Kovaa aikaa, jonka lopuksi esitettiin Joel ja Sylvi –pienoisnäytelmä. Riihisaareen oli vapaa pääsy molempina päivinä.

Ohjelma la 24.11. joulunavauksessa

klo 10–11         askartelua lapsille, 1. krs
klo 11–11.30     jouluisia yhteislauluja, 2. krs
klo 11.30–12    nukketeatteriesitys, 1. krs
klo 12–12.30   askartelua lapsille, 1. krs
klo 12.30–13   jouluisia yhteislauluja, 2. krs.
klo 13–13.40   jouluisia satu- ja runoesityksiä, 2. krs.

 

Nukkekoti Suruttoman Jouluilo-näyttely, 24.11.2018–13.1.2019, Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus.