Info

Riihisaari tänään

Riihisaaresta löydät Savonlinnan maakuntamuseon ja Metsähallituksen näyttelyt vaihtuvine teemoineen. Riihisaaressa toimii myös ympärivuotinen Savonlinnan seudun matkailu- ja retkeilyinfo. Historiallinen ympäristö ja luonnonkaunis sijainti Saimaan ympäröimänä muodostavat Riihisaaren ainutlaatuisen kokonaisuuden, jossa viihtyy koko perhe.

Savonlinnan maakuntamuseo keskittyy Etelä-Savon kulttuurihistorian ja erityisesti Saimaan purjehdushistorian tallentamiseen, tutkimiseen ja esittelemiseen. Riihisaaren laiturilta voi kesäisin ihailla ainutlaatuisia höyrylaivoja, kuunari Salamaa (1874) sekä tervahöyry Mikkoa (1914), jonne pääsee myös sisätiloihin. Matkustajalaiva Savonlinna (1904) on kesäsesongin ajan Savonlinnan matkustajasatamassa. Maakuntamuseon ohjelmaan kuuluu vuosittain myös lukuisia vaihtuvia näyttelyitä eri teemoista.

Kesällä 2018 Riihisaaressa valmistui maakuntamuseon ja Metsähallituksen yhteinen Saimaan sylissä -perusnäyttely.

Riihisaaren vuonna 1852 rakennettu, arkkitehti Ernst Lohrmannin suunnittelema kruunun jyvämakasiini restauroitiin 1980-luvulla perusteellisesti museon tarpeita varten, mutta julkisivu pyrittiin säilyttämään alkuperäisessä asussaan.

Maakuntamuseon ja Metsähallituksen yhteisessä museokaupassa on tarjolla runsas valikoima kirjoja, julisteita, postikortteja, koriste-esineitä, pehmoleluja ja matkamuistoja. Museokaupassa ja näyttelytiloissa on maksuton WLAN-internet -yhteys asiakkaille.

--

Tutustu Visit Savonlinna -matkailusivustoon.