Saavutettavuus

Riihisaaren saavutettavuus

Riihisaari – Saimaan luonto- ja museokeskus sijaitsee Savonlinnan "vanhassa kaupungissa", aivan Olavinlinnan kupeessa. Maantieteellinen kohde Riihisaari, ei enää ole saari, vaan niemi, jonne pääsee helposti ympäri vuoden.

Riihisaaren näyttelytilat sijaitsevat vuonna 1852 rakennetussa kruunun jyvämakasiinissa, joka on suojeltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaana kohteena. Vanhan rakennuksen haasteista huolimatta Riihisaaren tilat ovat saavutettavissa myös liikuntaesteisille henkilöille.

Asiakaspalvelu, matkailuinfo ja lipunmyynti sijaitsevat alakerrassa etuoven läheisyydessä. Henkilökohtaisten avustajien sisäänpääsy on maksuton.
Esteetön sisäänkäynti sijaitsee rakennuksen takana, takaoven rampin luona. Ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun (p. 044 417 4466), esteetön sisäänkäynti on käytettävissä. Museolaivoihin ei ole esteetöntä sisäänpääsyä.
Invapysäköinnin symboli Museorakennuksen edustalla on kaksi invapysäköintiin tarkoitettua pysäköintiruutua. Pysäköinti niissä on sallittu invakortin haltijoilla.
Hissi rakennuksen toiseen kerrokseen sijaitsee asiakaspalvelun läheisyydessä.
Opaskoirat ovat tervetulleita myös näyttelytiloihin.
Esteetön wc sijaitsee alakerrassa asiakaspalvelun takaosassa.
Yleisö-wc sijaitsee alakerrassa asiakaspalvelun takaosassa.
Lastenhoitotilat löytyvät wc-tiloista asiakaspalvelun takaosasta.
Asiakaspalvelun yhteydessä sijaitsee vartioimaton itsepalvelunaulakko.
Museokauppa sijaitsee alakerrassa asiakaspalvelun yhteydessä, ja siihen on vapaa pääsy.
Pysäköintikieltosymboli Riihisaaren rakennuksen piha-alue on pysäköintikieltoaluetta, lukuunottamatta kahta invapysäköintiruutua (ks. ylhäältä).
  Riihisaaren pysäköintialue sijaitsee n. 100 m päässä rakennuksesta, ja se on käytössä yleisölle oopperajuhlakauden ulkopuolella (n. elokuu puoliväli – kesäkuun puoliväli). Riihisaaren näyttelyihin tulevat ryhmät voivat kuitenkin jättää linja-autonsa Riihisaaren museorakennuksen piha-alueelle hakemalla asiakaspalvelusta pysäköintiluvan.

Kesäaikaisella vierailulla Riihisaareen tulee siis muistaa, että yksityisautojen pysäköintimahdollisuudet lähelle Riihisaarta ovat huonot. Auto kannattaakin pysäköidä hieman kauemmaksi, ja nauttia kävelytuokiosta kauniissa ja kesäisessä Savonlinnassa. Tutustu myös Savonlinnan kaupungin katuverkon pysäköintikarttoihin.
   

 Lisätietoja

Asiakaspalvelu Riihisaari
Puh. 044 417 4466
Osoite: Riihisaari, 57130 Savonlinna
Sähköposti: