Väliaikaistilat ja poikkeusolot

Riihisaari väliaikaistiloissa Nälkälinnanmäellä kevääseen 2021

Riihisaaren näyttelyt sekä matkailu- ja retkeilyinfo toimivat väliaikaistiloissa Nälkälinnanmäellä, osoitteessa Tottinkatu 6a. Savonlinnan kaupunki käynnisti syksyllä 2019 lailla suojellussa Riihisaaren museorakennuksessa peruskorjaushankkeen, joka kestää vuoden 2020 loppuun. Alkuvuoden 2021 aikana peruskorjatussa Riihisaaren rakennuksessa rakennetaan uusia näyttelyitä sekä asiakaspalvelutiloja. Näyttely- ja matkailuinfotoiminta jatkuu yleisölle Nälkälinnanmäen tiloissa kevääseen 2021 saakka.

Nälkälinnanmäellä entisen kirjastorakennuksen tiloissa toteutetaan vaihtuvia näyttelyitä Riihisaaren entiseen tyyliin. Esillä on myös pieni Saimaan luonnosta ja kulttuurihistoriasta kertova näyttelykokonaisuus. Nälkälinnanmäen tiloissa toimii myös matkailu- ja retkeilyinfo sekä museokauppa. Savonlinnan maakuntamuseon henkilökunnan työtilat sijaitsevat samoissa tiloissa. Toiminta jatkuu väliaikaistiloista huolimatta Riihisaari-nimisenä.

Lue lisää Riihisaaren remontista sivun alalaidasta. Väliaikaistilat Nälkälinnanmäellä, osoitteessa Tottinkatu 6a, 57130 Savonlinna. Väistötilat Nälkälinnanmäellä: Kartta.

Tarkista aukioloaikamme.

Ohjeita vierailuun poikkeusaikoina

Haluamme tehdä käynnistä sinulle mahdollisimman miellyttävän. Tässä muutamia poikkeusajan ohjeita, joita toivomme kaikkien vierailijoidemme noudattavan. Tervetuloa kulttuurin pariin!

Pidetään etäisyyttä toisiimme

Ota tilaa itsellesi ja anna sitä toisille, kun liikut tiloissamme. Myös me pidämme sinuun turvavälin. Tiloihimme otetaan korkeintaan 50 ihmistä henkilökunta ja mahdolliset esiintyjät mukaan lukien.

  • Suosi kortti- ja lähimaksua museo-ostoksissa. Lataa Museokortti-sovellus matkapuhelimeesi Museokortti-maksua varten.
  • Seuraathan tiloihimme merkittyjä opasteita. Suosittelemme näyttelyihimme tutustumista myötäpäivään kiertäen.

Noudata hyvää käsihygieniaa

  • Tule tiloihimme puhtain käsin. Pese kädet aina tarvittaessa tai käytä käsidesiä.
  • Yski tai aivasta kyynärtaipeeseen.
  • Älä koske esineisiin.
  • Vältä turhaa pintojen koskettelua.

Myös henkilökunta noudattaa hyvää käsihygieniaa.

Vieraile vain terveenä

Olet tervetullut, kun tunnet olosi terveeksi. Jos olet sairas, jää kotiin, kunnes voit paremmin. Ole tarvittaessa yhteydessä terveydenhuoltoon.

Siistiä ja puhdasta

Olemme tehostaneet siivousta tiloissamme.

Seuraamme valtioneuvoston virallisia ohjeita.
Tutustu myös Savonlinnan kaupungin Eläköön Savonlinna -sivuihin.

 

Taustaa Riihisaaren museorakennuksen peruskorjauksesta

Museorakennuksen peruskorjaushanke käsittää rakennuksen talotekniikan uudistamisen, kuntotutkimuksessa todettujen kosteusvaurioiden korjaustoimenpiteet sekä Savonlinnan kaupungin ja Metsähallituksen yhteistyöllä luodun Saimaan luonto- ja museokeskus Riihisaaren vaatimat tilajärjestelyt. Hankkeen toteutuksesta vastaa Savonlinnan kaupungin teknisen toimialan toimitilapalvelut.

Pitkän aikavälin tavoitteena on ollut kehittää Riihisaareen yhteistyössä eri toimijoiden kanssa sisällöltään kattavin Saimaan luontoa ja kulttuurihistoriaa esittelevä, ympärivuotinen ja matkailullisesti vetovoimainen kansainvälinen käyntikohde, Saimaan luonto- ja museokeskus. Tilojen kehittäminen parantaa tilojen olosuhteita ja turvallisuutta. Rakennuksen talotekniikan tullessa tiensä päähän, tehdään samalla myös luonto- ja museokeskuksen vaatimat tilamuutokset.

Uutta nykyisiin tiloihin verrattuna tulee uudessa rakennuksessa olemaan mm. esteetön pääsisäänkäynti, toimivat asiakaspalvelutilat, työpaja- ja kokoustila keittiöpisteineen sekä verstas. Näyttelytiloissa modernisoidaan mm. valaistus- ja turvatekniikka.

Uusklassismia edustava ja lailla suojeltu museorakennus on valmistunut Ernst Lohrmanin piirustusten mukaan kruunun jyvämakasiiniksi vuonna 1852. Savonlinnan kaupungin omistukseen rakennus tuli 1963, ja se sanerattiin Savonlinnan maakuntamuseon toimipisteeksi 1984. Vuodesta 2008 maakuntamuseolla ja Metsähallituksen luontopalveluilla on ollut yhteistä näyttely-, tapahtuma- ja asiakaspalvelutoimintaa Riihisaaren tiloissa. Vuoden 2017 huhtikuusta lähtien Riihisaaressa on toiminut myös Savonlinnan seudun matkailu- ja retkeilyinfo. Riihisaaressa kävi vuonna 2018 yhteensä 34 570 kävijää ja avoinna olo -päiviä kertyi 321 kappaletta.