Kuutin kaverit

Kuutin kaverit

Kuutin kaverit -teemapajassa tutustumme Saimaan luontoon, historiaan, myytteihin ja nykypäivään norpan näkökulmasta. Paja kannustaa itseilmaisuun ja yhteistyöhön; oppilaat esittävät yhdessä minidraamoja Saimaan tapahtumista. Käytössä on roolipukuja, soittimia ja muuta rekvisiittaa.

Draamaesitysten aiheet: Ruokaa! (kivikauden pyyntitavat), Vetehinen (myyttitarina linnanvirralla), Roskasen perhe veneilee (ympäristönsuojelu) sekä Apukinokset (norppa pulassa).

Katsomme yhdessä kaikki esitykset ja pohdimme tarinoiden taustoja; onko nähty totta vai tarua sekä missä, milloin ja miksi se tapahtui. Lopuksi koko luokka seilaa vauhdikkaasti Salama-laivalla, kunnes myrskyhaveri yllättää. Katsomme myös animaation Salaman uppoamisesta.

Ohjeita: Opettaja jakaa jo ennakolta oppilaat draamaesitysryhmiin (3-4 ryhmää) luokkakoon mukaan ja valitsee ryhmille johtajat. Riihisaaren opas ohjaa toimintaa ja opettaja avustaa.

Teemapaja sopii 3-4 -luokille (15-25 oppilasta). Kesto 1h. Teemapajojen hinnat koottuna hinnasto-sivulla. Lisätietoja:  irmeli.soininen (at) savonlinna.fi, 044 417 4468

tyttö soittaa kannelta