Sukellus Saimaaseen

Sukellus Saimaaseen –
Salaisuuksien labyrintti / Saimaa norpan kotijärvenä

Sukellus Saimaaseen-ohjelman voi valita Saimaan salaisuudet - tai norppa-painotuksella.

Teemapajoissa kirjaimellisesti upotetaan sormet Saimaaseen, Suomen suurimpaan järveen! Muovailemme ja nimeämme Saimaan sen kaupunkien ja vesien osalta sekä opimme hahmottamaan repaleisen vesilabyrintin yhdeksi kokonaisuudeksi.

Kuljemme tämän tavattoman hitaasti virtailevan ”joen” pohjoisesta etelään ja tutustumme matkan varrella Saimaan eri osien ominaispiirteisiin. Saimaa-ohjelman voi valita Saimaan salaisuudet - tai norppa -painotuksella.

Saimaan salaisuudet -pelissä tutustumme suurjärven kätkemiin kutkuttavan jännittäviin tarinoihin ja ilmiöihin. Norppa-pelissä puolestaan selviää millaisten sattumien ja luonnonilmiöiden keskellä elää erittäin uhanalainen saimaannorppa: missä neljästä ”osajärvestä” norppakanta muotoutuu elinvoimaisimmaksi, ja missä se kenties häviää kokonaan. Varoitus: Pelit saattavat innostaa sinut kotijärvemme salaisuuksien äärelle vapaa-aikanasikin!

Ryhmäkoko max n. 20 oppilasta, kohderyhmä n. 5.–8. luokat. Kesto n. 1,5–2 h. Teemapajojen hinnat koottuna hinnasto-sivulla. Lisätietoja ja varaukset: tiina.linsen (at) metsa.fi, 040 738 8312