Toiveretki

Toiveretki –Tee retki hyvää tekevien tarinoiden maailmaan!

Toiveretki-näyttelyssä kirja astuu ulos kansistaan ja sinä saat astua kirjan sisään. Näyttely perustuu kirjailija Katri Tapolan ja kuvittaja Sanna Pelliccionin Toiveretki-nimiseen kirjaan.

Kuuntele aavikon ääniä, tunnustele aarrearkun luonnonmateriaaleja, tutki peilikäytävällä tunteita ja toiveita, tarinoi itämaisella matolla... Mitä sinä eniten toivot retkeltäsi?

Näyttelyssä tulee esiin kulttuurien toisiaan rikastuttava vaikutus sekä oman äidinkielen merkitys ja etenkin suomen ja arabian kielet, kulttuurit ja materiaalit. Muita teemoja ovat mm. ystävyyden, kauniisti puhumisen ja kauniiden sanojen merkitys. Näyttely koostuu kirjankuvituksista ja neljästä tilasta, joita ovat tuoksuva ruusutarha, soliseva metsälampihuone, aito beduiiniteltta astioineen sekä lukunurkka suomen- ja arabiankielisine kirjoineen. Toiveretki-näyttely Riihisaaressa 31.8.–28.10.2018. 

Toiveretki-opastus + Toivepaikka-työpaja
Kohderyhmä: n. 4–10-vuotiaat, kesto 90 min, max 30 lasta/ryhmä.

Ryhmä jaetaan kahteen osaan, jotka käyvät vuorotellen opastuksessa sekä työpajassa. Opastus on sanataiteellinen ja moniaistinen retki näyttelyyn ohjaajan johdolla. Toivepaikka-työpajassa tehdään oma toiveiden paikka, jonka sisälle tulee ledvalo. Teoksista voi koota yhteisen Toiveiden kaupungin. Ohjelma voidaan toteuttaa myös pelkkänä opastuksena (45 min), max 15 lasta.

Teemapajojen hinnat koottuna hinnasto-sivulla. Opastukset ja teemapajat ovat savonlinnalaisille lapsi-, koululais- ja opiskelijaryhmille maksuttomia. Ohjelma on varattavissa 28.10.2018 saakka.

Lisätietoja ja varaukset: anne.vaananen (at) savonlinna.fi, 044 417 4464