Vetehisen kierros

Vetehisen kierros

Vetehisen kierros on Riihisaaren ja Olavinlinnan yhteinen kiehtova aikamatka kivikaudesta nykypäivään. 3.-6. -luokkalaisille suunnattu teemakierros tutustuttaa oppilaat muinaisen veneilijän elämään ja Saimaan luontonäyttelyyn. Olavinlinnassa perehdytään veden keskeiseen asemaan arjessa ja sodassa. Suosittu kierros kestää siirtymisineen reilut 2 tuntia. Vetehisen kierrosta voi varata kokonaisuutena tai osissa.

Elämää Muinais-Saimaalla -osio

Riihisaaressa tutustumme muinaisen veneilijän elämään. Mihin hän asettui asumaan ja miksi? Oma ympäristömme avaa meille muinaisuuden salaisuuksia, kun opimme niitä etsimään. Kivikauden eränkävijä oli monitaitoinen; hän teki itse kaiken luonnon materiaaleista; niin työkalut kuin oman ruuhensakin. Pyyntivälineet hän valmisti eläinten luista, nahasta, kivestä ja puusta. Näyttelystä voi löytää myös muinaiseläimen ja sen pyydyksen! Kaukaiset esi-isämme jättivät meille kuvaviestejä elämästään –opimme lukemaan kalliomaalauksia. Kesto: max. 30 min, Riihisaaressa.

Saimaan luontonäyttely -osio

lapsia
Kiehtovassa luontonäyttelyssä sukellamme aluksi Saimaan saloihin; mikä ja millainen se oikein onkaan? Ja missä sijaitsevat Saimaan kansallispuistot: Linnansaari ja Kolovesi? Tutuksi tulevat niin Saimaalle tyypilliset lokit kuin näyttelyn päätähti: uhanalainen saimaannorppa. Kesto: max. 30 min, Riihisaaressa.

Olavinlinna on vesilinna -osio

Pyhän Olavin Linnan jyhkeiden muurien suojassa perehdymme monipuolisesti veden keskeiseen asemaan niin linnan puolustamisessa kuin arkisessa elämässäkin. Ryhmä siirtyy oppaan johdolla linnan pihojen, salien ja käytävien keskiaikaiseen tunnelmaan. Oppilaat pohtivat mm. sitä miksi linnan kappelin seinille pirskoteltiin vettä ja mistä Olavinlinnaan saatiin juomavettä.  Oppilaat miettivät oppaan johdolla myös vastauksia siihen mistä tarinat vetehisistä ja salakäytävistä ovat mahdollisesti syntyneet. Kesto: n. 1 tunti, Olavinlinnassa.

Olavinlinnassa myös ruokailumahdollisuus. Lisätietoja: Ravintola Linnantupa

Hinnat

Vetehisen kierros: 6 €/oppilas

- hintaan sisältyy sisäänpääsymaksu
- 2 opettajaa, 1 kuljettaja ja henkilökohtaiset avustajat maksutta,
muut mukana olevat aikuiset 10 €/hlö (yhteislippu Riihisaareen ja Olavinlinnaan)
- kierros on maksullinen myös paikkakunnan ryhmille

Vetehisen kierros maksetaan aina Saimaan luonto- ja kulttuurikeskukseen Riihisaareen. Maksun voi suorittaa käteisellä tai se voidaan laskuttaa. Vetehisen kierroksen hinta on aina sama, vaikka valitsi lyhyemmän ohjelman.

Laskutustietoja

Koululaisryhmät: Vetehisen kierros
Laskutukseen tarvittavat tiedot

- paperilaskujen keskitetty osoitetieto kaupungissa tai kunnassa sekä y-tunnus
- henkilöasiakkaille osoitetussa laskussa osoitetieto ja henkilötunnus
- viitteeksi koulun nimi ja yhteyshenkilö
- kaupungin tai kunnan verkkolaskuosoite, jos sellainen on sekä laskun viite
- pienlaskutuslisä 5 euroa lisätään alle 30 euron laskuihin

Soininen Irmeli, museoamanuenssi
  • Sivistystoimiala / Maakuntamuseo
Puh. 044 417 4468
Osoite: Riihisaari, 57130 Savonlinna
Käyntiosoite: Savonlinnan maakuntamuseo, Riihisaari
Sähköposti: 

Koulukäyttöä varten on lisäksi saatavilla valmis kyselykaavake, johon vastaukset löytyvät em. kohteista teemapäivän aikana:

Kaavake (pdf)

Museon tehtäväkaavake (pdf)