Kaupunkikeskustan kehittämishanke

Kaupunkikeskustan kehittäminen

Savonlinnan kaupunkikeskustan sivut on avattu

www.savonlinnankeskusta.fi

 

Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämistä varten on perustettu kehittämishanke vuonna 2007, joka kokoaa kaupunkikeskustan lukuisat infrahankkeet saman sateenvarjon alle. Tavoitteena on keskustan viihtyisyyden lisääminen sekä Savonlinnan matkailuimagon vahvistaminen.

Savonlinna on nauhamainen saaristokaupunki, jonka ydinkeskusta sijoittuu Laitaatsalmen ja Kyrönsalmen väliselle alueelle. Liikekeskus sijoittuu 2. kaupunginosaan Olavinkadun länsipäähän ja hallinnollinen keskus 1. kaupunginosaan Olavinkadun itäpäähän. Kesämatkailun painopiste on keskustan etelärannalla, välillä Olavinlinna - Kauppatori.

Savonlinnan kaupunkikeskustan infrastruktuuri ja saavutettavuus muuttuvat olennaisesti, kun rinnakkaisväylä (VT 14) valmistuu vuonna 2013 keskustan pohjoisrannalle. Rinnakkaisväylän rakentaminen tarkoittaa uusien asuinalueiden ja kaupallisten alueiden kehittymistä ydinkeskustaan (Savola, Kirkkolahti) sekä keskustan pääkauppakadun Olavinkadun saneerausta turvalliseksi ja viihtyisäksi.

Kaupunkikeskustassa uudistetaan parhaillaan matkailun kärkialueita kuten Matkustajasatamaa 2010 - 2012 ja Linnankadun puutalokortteleita 2008 - 2012 sekä tulevaisuudessa myös Kauppatoria. Olavinlinnan ympäristöön on suunnitteilla uusi matkailukohde "Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus" Riihisaaren maakuntamuseon yhteyteen.

Kaupunkikeskustan kehittämisen I-vaihe 2008 - 2010

Kaupunkikeskustan kehittämisen II-vaihe 2012 - 2014

Kehittämishankkeesta voi antaa palautetta palautelomakkeen kautta.

Kehittämishankkeella on ohjausryhmä, jossa on mukana kaupungin virka- ja luottamushenkilöiden lisäksi Etelä-Savon maakuntaliiton, Etelä-Savon ELY-keskuksen, Museoviraston, Vammaistoimikunnan, Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen, Nuorten Foorumin, Savonlinnan Yrityspalveluiden, Savonlinnan kaupunkikeskustan Kehittämisyhdistyksen (SAKKE), Savonlinnan kauppakamariosaston, Savonlinnan torikauppiasyhdistyksen ja Savonlinnan Seudun Yrittäjien edustajat.

Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittäminen, yleisesitys

Ohjausryhmän pöytäkirjat 2012 alkaen

 

Lisätietoja

Behm Päivi, asemakaava-arkkitehti
  • Tekninen toimiala / Asemakaavoitus
Puh. 044 417 4655
Fax (015) 525 0237
Osoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna
Sähköposti: