Kaupunkikeskustan kehittämishanke vanah

Kaupunkikeskustan kehittäminen

Valtatien rakentaminen ja siihen liittyvät maankäytön ja liikenneväylien kehittämistoimenpiteet johtavat merkittävään infrastruktuurin muutokseen ja kehittymiseen Savonlinnan keskustan alueella. Tässä yhteydessä kehittämistoimenpiteiden kohteeksi tulee lukuisa joukko myös muita alueita ja kohteita keskustassa.

Savonlinnassa onkin käynnistetty kaupunkikeskustan kehittämishanke, jossa kootusti ja keskitetysti suunnitellaan infrastruktuuriin kohdistuvat hankkeet tavoitteena keskustan fyysinen kehittäminen viihtyisäksi ja toimivaksi kaupunkiympäristöksi. Tavoitteena on myös vahvistaa keskustan vetovoimaa asuinympäristönä ja kaupallisena keskuksena. Hanke vahvistaa lisäksi Savonlinnan asemaa eräänä Itä-Suomen vahvimpana matkailukeskuksena.

Hanketta ohjaa ohjausryhmä, jossa on mukana kaupungin virka- ja luottamushenkilöiden lisäksi Etelä-Savon maakuntaliiton, Etelä-Savon ympäristökeskuksen ja TE-keskuksen edustus, sekä Savonlinnan Liikekeskustan kauppiasyhdistyksen, Savonlinnan kauppakamariosaston, Savonlinnan torikauppiasyhdistyksen sekä Savonlinnan Seudun Yrittäjien edustajat.

Kuntalaisten, kiinteistön omistajien, yhdistysten ja järjestöjen osallisuuden varmistamiseksi hankkeessa järjestetään foorumeita, joissa käsitellään aina kulloinkin ajankohtaisia asioita. Foorumin puheenjohtajana toimii kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Kaupunkikeskustan kehittäminen, I-vaihe, päättyi vuoden 2010 lopussa. Hankkeen tuloksena valmistui seuraavat raportit:

Lisätietoja

Behm Päivi, kaavoituspäällikkö
  • Tekninen toimiala / Kaavoituspalvelut
Puh. 044 417 4655
Fax (015) 525 0237
Osoite: Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna
Sähköposti: 

 

 Ely, Vipuvoimaa EU:lta, EU logot