Hyppää sisältöön

Kuparipaja

Kuparipaja

Reipashenkisessä Kuparipajassa käy 35 ihmistä tekemässä eri pituisia työpäiviä ja -viikkoja. Ohjaamassa on kahdesta kolmeen ohjaajaa ja neljä autokuskia/avustajaa.

Perusajatuksena on tuottaa mielekästä työtä ja sisältöä tiimiläisten päivään erilaisten työtehtävien avulla. Ohjelmassa on myös lehdenlukua, tietokilpailuja sekä vierailuja virikeryhmissä, kuten esimerkiksi bingossa, karaokessa ja palloiluissa. Päivään kuuluu asiakkaiden fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin päivittäinen seuranta. Joitain lääkehoidollisia toimenpiteitä kuten verensokeri ja -paineen mittausta, sekä lääkkeiden annostelua dosettiin ja jakamista. Tarpeen mukaan avustusta ja ohjausta saa myös työn ulkopuolisissa asioissa. Tuen tarpeet perustuvat asiakaslähtöisyyteen sekä kestävän kehityksen periaatteisiin. Päivittäin tehdään monenlaisia alihankintatöitä eri firmoihin. Osa asiakkaista myös käy työvalmennuksessa eri yrityksissä esim. hyllyttämässä tai siivoamassa. Telakan omaan myyntiin tehdään sesonkituotteita mm. joulukoristeita, katiskoita ja verkon pauloituksia. Tärkeää on että asiakkaat saavat kannustusta töiden tekoon ja päivittäisiin toimiin. Asiakas saa sosiaalisia kontakteja, onnistumisen ilon, uusien asioiden oppimista, sekä vakautta ja rutiinia päivärytmiin. Työt valitaan asiakkaan kiinnostuksen ja taitojen mukaan. Työ on yhteistyötä asiakkaan ja ohjaajan välillä. Jokainen asiakas on yksilö, joka vaatii erilaisen opastuksen erilaisia kommunikaatiomenetelmiä käyttäen.

Lait itsemääräämisoikeudesta ja kehitysvammaisten erityishuollosta ovat ohjenuoramme.
Täällä on hauska ja mukava, rauhallinen ilmapiiri. Asiakkaat viihtyvät, kun saavat tehdä haluamiaan töitä. Tarjoamme monipuolisesti eri vaatimustason tehtäviä asiakkaan taitojen mukaan.
Asiakkaat tulevat taatusti viihtymään meillä.

Yhteystiedot

Irma-Riitta Tuunanen 044 417 4153
Jarno Punnonen 044 417 4185

TYÖPAJA TELAKKA
Telakkatie 9, 57230 Savonlinna