Hyppää sisältöön

Ryhmätoiminta & Musiikkiluokka

Ryhmätoiminta

Ryhmätoimintaa on Työpaja Telakalla laajasti tarjolla. Ryhmiä myös järjestetään asiakkaiden toiveiden mukaan.

Liikuntasalissa pelataan monenlaisia joukkuepelejä, kuten sählyä ja jalkapalloa. Yläkerran tanssisalissa järjestetään nimensä mukaisesti monenlaista tanssia, luovasta tanssista hip hoppiin. Telakalla on myös muita luovan toiminnan ryhmiä, joissa maalataan, näytellään, soitetaan ja lauletaan. Sosiaalisen vahvistamisen ryhmissä löydetään omia vahvuuksia ja tulevaisuuden suunnitelmia pelien, valokuvauksen ja erilaisten projektien kautta. Varsinkin näissä ryhmissä on tärkeää että asiakkaiden välille syntyy luottamuksellinen yhteisö, jossa jokainen voi tuntea kuuluvansa
joukkoon ja täten voimaantua ja löytää itsestään uusia vahvuuksia. 

Yleisesti päätavoitteena on järjestää monipuolista kuntouttavaa toimintaa, asiakkaan henkilökohtaisista tavoitteista lähtöisin. Tarkoituksena innostaa asiakkaita osallistumaan ja aktivoitumaan toimintaan mukaan. Ryhmien avulla tuetaan kuntoutumista, keskitytään toimintakyvyn yläpitoon ja kehittämiseen, jotta työhön sijoittuminen olisi mahdollista. Toiminnan lähtökohtana onkin asiakkaan itsemääräämisoikeuden toteutuminen, ja häntä kannustetaan tekemään itseään koskevia päätöksiä. Kultturellia osaa ryhmätoiminnasta edustaa muun muassa näytelmä- ja musiikkiryhmät joissa asiakkailla on erinomainen mahdollisuus päästä toteuttamaan itseään näyttelemällä, soittamalla ja vaikka laulamalla. Näytelmäkerhossa harjoitellaan helppoja ja hauskoja näytelmiä jotka esitetään koko telakan väelle, musiikkikerhoissa sitten soitellaankin niin vanhoja kuin vähän uudempiakin klassikoita. 

Kaikki ryhmät toimivat ajatuksella:
”On lähdettävä sieltä, missä toinen on.” Asiakkaan kiinnostus on tärkeintä, taidot karttuvat tekemällä ja osallistumalla.

Musiikkiluokka

Työpaja Telakalla on myös musiikkiin erikoistunut työpajaohjaaja, joka järjestää musiikkituokioita valmentautujien tarpeiden mukaan. Työpajalla on koko talon avoin musiikkihetki joka tiistai, sekä erilaisia musiikkiryhmiä ja bänditoimintaa. Myös yksilöllisiä musiikkituokioita järjestetään tarpeen mukaan. Työpajalta käydään esiintymässä eri tilaisuuksissa tai esim. vanhuksien palvelukodeissa.

Yhteystiedot

Ryhmätoiminta
Johanna Kaikkonen 044 417 4199

Musiikkiluokka
Galina Vartyainen 044 417 4182

TYÖPAJA TELAKKA
Telakkatie 9, 57230 Savonlinna