Logo

Uutiskirje

Kevät 2020
Koulut ja varhaiskasvatus

 
     

Riihisaaren ohjelmat kutsuvat lapsia ja nuoria Nälkälinnanmäelle

Riihisaaren toiminta siirtyi syksyllä Riihisaaren museorakennuksen remontin ajaksi Nälkälinnanmäen väistötiloihin. Evakko kestää noin vuoden, mutta toiminta jatkuu entisellään. Sijaintimme on edelleen vanhassa kaupungissa, lähellä Olavinlinnaa.  Tervetuloa tutustumaan ja vaikkapa luokkaretkelle!

Lue lisää remontista.

 
 

Ohjelma yläkoululuokille – Talvisodan värikuvat

Toiminnallisessa ohjelmassa nuoret joutuvat sotaan liittyvien ratkaisujen äärelle. Ovatko valinnat helppoja? Mitä valinnoista seuraa? Hyväksynkö loppujen lopuksi omat tai toisten valinnat? Ohjelmassa tutustutaan myös  talvisodan aikaisiin tapahtumiin Savonlinnassa.

Varaa heti. Ohjelma tarjolla 19.4.2020 saakka. Kohderyhmä: yläkoululuokat. Lue lisää.

 
 

Lue minut –näyttely & teemapaja alakouluille

Ihastuttavan runsas ja mielikuvitusta ruokkiva Lue minut -näyttely sekä siihen suunniteltu teemapaja rantautuvat meille huhti- ja toukokuuksi. Toiminnallisessa näyttelyssä sukelletaan unenomaiseen kirjojen maailmaan, missä kaikki on mahdollista. Mainio ohjelma luokkaretkelle!

Ohjelma varattavissa jo nyt. Kohderyhmä: 4.-6. luokat. Lue lisää.

 
     

Näyttely: Tarinoita syvästä idästä

Valokuvaaja Veera Konstin valokuvanäyttely on ensimmäinen osa Itä-trilogiasta, jossa Konsti käsittelee maakunnan alueen ihmisten tarinoita.

Ensimmäisen osan fokus on nuorissa aikuisissa, jotka vastoin synkkiä tilastoja asuttavat Savonlinnaa. Tässä joukossa on tänne jääneitä, tänne palanneita, muualta muuttaneita sekä täältä pois lähtöä tekeviä. Lue lisää.

 
     

Näyttely: Talvisodan värikuvat

Ruotsalainen Carl-Erik Groth toimi ruotsalaisen sairaalan lääkärinä Savonlinnassa talvisodan aikaan talvella 1939–40. Grothilla oli mukanaan tuohon aikaan erittäin harvinaista värifilmiä, jolle hän kuvasi sota-ajan Savonlinnaa ja sen ympäristöä.

Näyttelyssä on esillä 24 värivalokuvavedosta. Lisäksi näyttelyssä pääsee katselemaan mustavalkokuvista koottua kuvaesitystä. Lue lisää.

 
     
 

Näyttely: Pieni perusnäyttely Saimaasta

Pienessä näyttelytilassa esitellään Saimaan kulkuneuvoja eri aikakausina sekä tutustutaan uhanalaiseen saimaannorppaan. Näyttelyssä voi myös katsoa kivan Torsti-kuutti filmin norpasta!

     
         
 

Osallistu Kulttuuriympäristön tekijät -kisaan!

Havainnoi, tutki ja koe ympäröivää maailmaa ja kulttuuriympäristöäsi. Millaisia ajatuksia ja tunteita se herättää? Pohdi, mitä eurooppalaista löydät valitsemastasi kohteesta? Kerro kohteesta tarinan ja kuvan tai videon avulla – ja osallistu eurooppalaiseen kilpailuun.

Lue lisää kilpailusta. Kouluilla on mahdollista saada myös asiaan liittyvää sparrausta. Lisätietoja: Ilkka Paajanen, rakennustutkija / Savonlinnan maakuntamuseo, 044 417 4468, ilkka.paajanen@savonlinna.fi

   
         
         
 

Alle 18-vuotialle maksuton sisäänpääsy. Savonlinnalaisille lapsi-, koululais- ja opiskelijaryhmielle teemapajat ja ohjelmat maksutta. Lisätietoa hinnoista. Toivomme ryhmäkävijöiden ennakkoilmoittautumista asiakaspalveluumme. Teemapaja ja ohjelma tilataan suoraan ohjelmassa ilmoitetuista yhteystiedoista.

 

Yhteystiedot

Väliaikaistiloissa vuosi 2020: Nälkälinnanmäki, Tottinkatu 6a, 57130 Savonlinna
asiakaspalvelu, puh. 044 417 4466

www.riihisaari.fi
riihisaari@savonlinna.fi

Avoinna päivittäin klo 10–17. Toukokuussa klo 9–17.

 
 

Seuraa meitä

Riihisaari Facebookissa Riihisaari Instagramissa Riihisaari YouTubessa
 
     
     
 

Mikäli et halua vastaanottaa uutiskirjettä tulevaisuudessa, peru uutiskirje. Jos haluat tilata uutiskirjeen toiseen osoitteeseen, tee se täällä. Osoitelähde: Riihisaaren uutiskirjeen tilaajat