Hyppää sisältöön

Työpolut Savonlinnaan -hanke antaa yksilöllistä tukea työllistymiseen.

Savonlinnassa vuoden alussa käynnistynyt Euroopan unionin osarahoittama Työpolut Savonlinnaan -hanke etsii vastauksia siihen, kuinka työtä vailla olevien työnhakijoiden ja työvoimaa kaipaavien yritysten tarpeet saataisiin kohtaamaan.

Tavoitteiden saavuttamiseksi työnhakijoihin ja yrityksiin kohdistuvia toimenpiteitä toteutetaan rinnakkain ja molemmat näkökulmat huomioiden.

Hankkeen kohderyhmänä ovat pitkäaikaistyöttömät ja täsmätyökykyiset työnhakijat sekä alueen yritykset.

Savonlinnan seudulla on paljon osa-aikaisesti työhön kykeneviä työnhakijoita, joiden tarjoamaa työvoimapotentiaalia yritykset eivät syystä tai toisesta hyödynnä.

Hankkeessa pyritäänkin vaikuttamaan tähän muun muassa lisäämällä yritysten kiinnostusta työyhteisöjen monimuotoistamista kohtaan sekä siihen liittyvää työnantajaosaamista. Tätä varten hankkeessa muun muassa kehitetään sokkorekrytointimalli ja paneudutaan siihen, kuinka työmahdollisuuksia voidaan osittaa.

Työnhakijoille tarjotaan yksilöllistä tukea koko työnhakuprosessin ajan. Yhdessä työnhakijan kanssa kartoitetaan hänen vahvuutensa ja osaamisensa sekä koulutustarpeensa niin, että se edistää paitsi henkilön omia uratoiveita myös mahdollisuutta työllistyä alueen yrityksiin.

Tuki jatkuu myös työllistymisen jälkeen, ja tukitoimia tuodaan tarvittaessa työpaikalle. Hanketyöntekijät voivat muun muassa auttaa työhön perehdyttämisessä.

Yrityksiin työllistymisen tueksi luodaan yksilöllisiä koulutuspolkuja ja päivitetään työnhakijoiden osaamista.

Kaksivuotisen hankkeen toteuttavat Savonlinnan Hankekehitys Oy, Savonlinnan kaupungin työllisyyspalvelut ja Itä-Savon koulutuskuntayhtymä, Ammattiopisto Samiedu.

>> Lisää aiheesta täällä

Lisätietoja Työpolut Savonlinnaan -hankkeesta antavat:

Vastaava projektityöntekijä Henna Rummukainen
p. 050 467 3928

Työllisyyspalveluiden päällikkö Anna Tolvanen
p. 044 417 4148