Hyppää sisältöön

Kesätyö

Kaupunki tukee 15-17 -vuotiaiden nuorten työllistymistä kesätyöseteleillä

Savonlinnan kaupunki tukee nuorten työllistymistä kesällä 2024 jakamalla kesätyöseteleitä vuosina 2007-2009 syntyneille savonlinnalaisille nuorille. Kesätyöseteli on tarkoitettu nuorelle itsensä työllistämiseen. Seteleitä on jaossa 100 kappaletta. Setelin arvo on 300 euroa, joka maksetaan työnantajalle työsuhteen päätyttyä.

Kesätyöseteleiden hakuaika on 1.2.- 31.5.2024. Seteleitä jaetaan hakujärjestyksessä niin pitkään, kuin seteleitä riittää. Niitä ei voi varata etukäteen. Kesätyöseteli tulee käyttää 1.5.-31.8.2024 välisenä aikana.

Vuoden 2024 osalta kesätyösetelit on jaettu loppuun. Jos peruutuksia ilmenee, otamme yhteyttä seuraavaan jonossa olevaan seteliä vaille jääneeseen hakijaan.

Nuoren tehtävänä on etsiä itselleen kesätyöpaikka savonlinnalaisesta y-tunnuksellisesta yrityksestä, yhdistyksestä, järjestöstä tai säätiöstä. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö. Työpaikan löytymisen jälkeen nuori voi hakea itselleen kesätyöseteliä. Setelin hakulomake ja ohjeet ovat tulostettavissa verkkosivuilta www.savonlinna.fi/tyollisyyspalvelut. Hakulomakkeita ja ohjeita on noudettavissa myös Nuorten Ohjaamosta (Taitoteknologiatalo, Heikinpohjantie 33), Työllisyyspalveluista (Olavinkatu 27, F-rappu) ja Savonlinnan kaupungin palvelupisteestä (Olavinkatu 27).

Työnantaja hoitaa nuoren haastattelun ja muut rekrytointiin liittyvät seikat sekä solmii nuoren kanssa työsopimuksen ja hoitaa normaalit työnantajan velvollisuudet. Työpäiviä on oltava työsuhteen aikana vähintään 10 tai työtunteja vähintään 60. Savonlinnan kaupunki edellyttää, että nuoren palkkaava työnantaja maksaa työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja noudattaa Vastuullinen kesäduuni -kampanjan periaatteita. Erityistä huomiota on kiinnitettävä nuorta työntekijää koskeviin työaika- ja työturvallisuusmääräyksiin. Työnantaja huolehtii myös työn päätyttyä nuorelle annettavasta kirjallisesta työtodistuksesta.

Seteleitä annetaan maksimissaan 5 kpl / y-tunnus ja 1 kpl / nuori. Seteli tulee olla myönnettynä ennen työsuhteen alkua. Mikäli suunniteltu työsuhde jää toteutumatta, työnantajan tai nuoren tulee ilmoittaa siitä viipymättä Savonlinnan kaupungille, jolloin seteli palautuu käyttöön toiselle nuorelle.

Työnantajan tulee laskuttaa kesätyöseteleistä Savonlinnan kaupunkia 1.9.2024-31.10.2024 välisenä aikana. Yleiset laskutusohjeet löytyvät kotisivuiltamme. Laskutusohjeet löytyvät myös hakemuslomakkeen ohjeista. Jos laskutusta ei ole tehty määräaikaan mennessä tai ehdot eivät täyty, tukea ei voida maksaa.

Lisätietoja antaa:

Palveluneuvoja Leena Kosonen, puh. 044 417 4942, leena.kosonen@savonlinna.fi