Hyppää sisältöön

Työpaja Telakka

(Siirtynyt Etelä-Savon hyvinvointialueen hallinnointiin)

Työpaja Telakan logo

Työpaja Telakka tarjoaa työtä ja toimintaa henkilöille, jotka tarvitsevat tukea työllistymisessään. Työtoiminta järjestetään asiakkaiden lähtökohdista ja heidän vahvuuksiaan tukien.

Kuntouttava ja valmentava päivä- ja työtoiminta edistää ja ylläpitää asiakkaiden työ- ja toimintakykyä, elämänhallintataitoja, parantaa heidän työllistymistään sekä osallistumista yhteiskunnalliseen toimintaan.

Työpaja Telakka on aloittanut toimintansa 2013 entisen Savonlinnan Työkeskuksen perustalta. Toiminta on laajentunut Työkeskuksen alkuvaiheen 35 asiakkaasta nykyiseen 210 asiakkaaseen. Henkilökuntamäärä on kasvanut 2 ohjaajasta 30 ohjaajaan ja tarvittavien työtilojen pinta-ala on kasvanut 300 m2 aina 1500 m2.

Työpaja Telakalla tehtävien töiden valikoima on myös kasvanut ja kehittynyt vuosien varrella. Kokoonpanotehtäviä toki tehdään Työpaja Telakalla edelleenkin. Monenlaiset käsityöt, kuten tekstiili- ja puutyöt, ovat isossa osassa. Keittiö- ja siivoustehtävät työllistävät monia. Kuntouttavan työtoiminnan puolen Digipajassa asiakkaat kehittävät taitojaan digiosaajina.

Myös luovat toiminnat ovat olleet Työpaja Telakalla tärkeitä jo alusta alkaen. Työpajalla on näytelmäkerhoja, askartelua, tanssia sekä monenlaista musiikkitoimintaa niin yksilö kuin ryhmämuotoisena.

Avotyötoiminnan tavoitteena on saada Työpaja Telakan valmentautujia työkokeiluun ja palkkatyöhön. Avotyöt toteutetaan työpajan ulkopuolella savonlinnalaisissa yrityksissä, ja ne vahvistavat ja kehittävät asiakkaiden työelämävalmiuksia ja tukevat elämänhallintataitoja.

Työpaja työllistää erilaisin sopimuksin savonlinnalaisia työ- ja toimintakyvyltään heikentyneitä, osatyökykyisiä työnhakijoita sekä pitkäaikaistyöttömiä. Toimintaa järjestetään asiakaskohtaisesti sosiaalihuollon, vammaispalvelun, kehitysvammahuollon sekä kuntouttavan työtoiminnan perustein. Asiakkaat ohjautuvat palveluihin edellä mainittujen palvelujen kautta.

Työpaja Telakan arvoihin kuuluvat asiakaslähtöisyys, tasa-arvo, luottamus sekä yhteiskuntaan osallistuminen. Työpaja Telakka haluaa kannustaa positiivisella tavalla kaikkia osallistumaan ja pääsemään eteenpäin elämässä.

Kari Komonen
työpajapäällikkö 

Työpaja Telakan Facebook -sivut

Työpaja Telakan Youtube-sivut

Työpaja Telakan Instagram-sivut
Työpajapäällikkö
Työpajapäällikkö Kari Komonen