Hyppää sisältöön

Työpaja Telakka

Työpaja Telakan logo

Työpaja Telakka kahdeksan vuoden ikään

Työpaja Telakka on perustettu v. 2013 marraskuussa, entisen Savonlinnan työkeskuksen perustalle. Avajaisia vietettiin vapunaattona 2014. Työkeskus oli toiminut Telakkatiellä Kurssipesän kiinteistössä v. 2006 Tuottajantiellä olleen työkeskuksen rakennuksen koettua tulipalon. Työkeskuksessa työskenteli 35 asiakasta kahden ohjaajan kanssa. Työpaja Telakka on laajentunut 35 asiakkaasta nykyiseen 210 asiakkaaseen. Henkilökuntamäärä on kasvanut 2 ohjaajasta 30 ohjaajaan. Työpaja Telakan tarvitsemien työtilojen pinta-ala on kasvanut 300m2 aina 1500m2.

Työpaja Telakalla tehtävien töiden valikoima on myös kasvanut ja kehittynyt vuosien varrella. Kokoonpano tehtäviä tehdään Työpaja Telakalla edelleenkin. Käsityöt, tekstiili että puutyöt, ovat isossa osassa. Keittiö ja siivoustehtävät työllistävät monia. Luovat toiminnat ovat olleet Työpaja Telakalla tärkeitä jo alusta alkaen. Työpajalla on näytelmäkerhoja, monenlaista musiikkitoimintaa niin yksilö kuin ryhmämuotoisena. Tanssi- ryhmiä on monia, monen tasoisia ja eri tyylilajeja. Työpaja Telakan uusimpia työtehtäviä ovat digipajan tehtävät, työtehtävät työpajan ulkopuolella sekä työhön valmennus yrityksiin.

Työpaja Telakka kuuluu Savonlinnan kaupungin työllisyyspalveluihin. Työpaja Telakka tarjoaa työtä ja toimintaa henkilöille, jotka tarvitsevat tukea työllistymisessään. Työtoiminta järjestetään työntekijä asiakkaiden lähtökohdista ja heidän vahvuuksiaan tukien. Työpaja Telakan arvoihin kuuluu asiakaslähtöisyys, tasa-arvo, luottamus sekä yhteiskuntaan osallistuminen.

Työpaja Telakka tarjoaa asiakkaille kuntouttavaa ja valmentavaa päivä- ja työtoimintaa, mikä edistää heidän työ- ja toimintakykyjään, elämänhallintataitojaan, parantaa heidän työllistymistään sekä osallistumistaan yhteiskunnalliseen toimintaan.

Työpaja työllistää erilaisin sopimuksin työ- ja toimintakyvyltään heikentyneitä, osatyökykyisiä työnhakijoita, pitkäaikaistyöttömiä savonlinnalaisia sekä ulkopaikkakuntalaisia henkilöitä. Toimintaa järjestetään asiakaskohtaisesti sosiaalihuollon, vammaispalvelun, kehitysvammahuollon sekä kuntouttavan työtoiminnan perustein. Asiakkaat ohjautuvat palveluihin edellä mainittujen palvelujen kautta.

Työpaja Telakka haluaa kannustaa positiivisella tavalla kaikkia osallistumaan ja pääsemään eteenpäin elämässä.

Kari Komonen
asiakaspalvelupäällikkö 

Työpaja Telakan Facebook -sivut

Työpaja Telakan Youtube-sivut