Hyppää sisältöön

Kirjallisuusdiplomit

Kuutista Nestoriksi

Äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen tueksi sekä lasten ja nuorten lukuharrastuksen lisäämiseksi on Savonlinnan peruskouluissa käytössä kirjallisuusdiplomeja.

Diplomien kirjalistatNatti lukudiplomi

Diplomien suoritusohjeet ja tehtävät 

Ohjeita ja materiaalia opettajille

Kirjallisuusdiplomin tehtävärakennetta on uudistettu. Luokille 1.-6. on kaikille yhteiset tehtävät, joista tehtävät voi valita.

Kirjallisuusdiplomin suorittaminen huomioidaan oppiaineen arvioinnissa.

Kirjat luetaan kotona ja koulussa. On suositeltavaa varata säännöllinen kirjallisuustunti luokan työjärjestykseen. Opettajan ohjeessa on myös muita vinkkejä diplomin suorittamiseen.

Luokanopettaja tai äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja ohjaa kirjojen lukemista ja ottaa vastaan niihin liittyviä tehtäviä sekä myöntää oppilaalle kirjallisuusdiplomin. Kirjallisuusdiplomit löytyvät kaupungin verkosta osoitteesta O: 4. Koulutoimi > kirjallisuusdiplomi. Niitä voi tulostaa koulujen hallinnon työasemilla.

Diplomien kirjat valitaan pääasiassa oheisista kirjalistoista. Tarvittaessa opettaja voi hyväksyä oppilaalle sopivan kirjan listan ulkopuolelta. Oppilas etsii kirjat itse kaupunginkirjastosta, koulun kirjastosta tai omasta kirjahyllystään. Tärkeää on, että kirjojen lukemiseen kannustetaan ja lukemista kontrolloidaan.

Kirjallisuusdiplomin suorittaminen aloitetaan lukuvuoden alussa.

Diplomien ulkoasu: Merja Leppänen

Norppa lukudiplomi