Hyppää sisältöön

Omatoimikirjastot ja itsepalveluaukioloaika

Kerimäen ja Punkaharjun lähikirjastoissa on omatoimijärjestelmä, jonka avulla asiakkaat voivat asioida kirjastossa myös silloin kun henkilökunta ei ole paikalla. Ennen omatoimikirjaston käyttöä, on asiakkaan hyväksyttävä omatoimikirjaston käyttösäännöt kirjaston asiakaspalvelussa asiakaspalveluaikana. Omatoimikirjaston käyttöoikeuden saa myös pääkirjasto Joelin asiakaspalvelusta.

Omatoimikirjastoon kirjaudutaan ovilukijalla kirjastokortin ja siihen liitetyn PIN-koodin avulla. PIN-koodi on sama kuin verkkokirjastoon kirjautuessa. Illalla omatoimiajan alkaessa myös kirjastotiloissa jo olevien asiakkaiden on käytävä kirjautumassa omatoimikirjastoon ovilukijalla. Omatoimiaikana kirjastossa voi muun muassa lainata ja palauttaa aineistoja ja käyttää kirjaston asiakastietokoneita.

Omatoimikirjastot ovat avoinna maanantaista torstaihin klo 7.00-20.00 sekä perjantaista sunnuntaihin klo 7.00-18.00. Asiakaspalveluajat voit tarkastaa aukioloajat -osiosta.

Omatoimiajan päätyttyä kirjastossa aktivoituu hälytysjärjestelmä, joten tilasta on poistuttava välittömästi. Jos asiakas aiheuttaa hälytyksen, on hän velvollinen korvaamaan siitä aiheutuvat kustannukset. Omatoimiaukioloajan alkamisesta ja päättymisestä ilmoitetaan kuulutuksin. Asiakkaan on huolehdittava ettei kukaan ulkopuolinen kulje samalla oven avauksella kirjastoon.

Itsepalveluaukioloaikana henkilökunta on kirjastossa paikalla, mutta asiakaspalvelu ei ole vielä avoinna. Tuolloin henkilökunta tekee sellaisia kirjastotöitä, mitä ei voi tehdä asiaspalvelun aikana. Itsepalveluaukioloaikana kirjaston ovet ovat avoinna, eikä kirjastoon tarvitse erikseen kirjautua. Asiakkaan käytössä ovat muun muassa lainaus- ja palautusautomaatit sekä asiakastietokoneet. Itsepalveluaikana voi myös noutaa varauksia. Pääkirjasto Joelissa on aukiolopäivien aamuina itsepalveluaika klo 8-10. Savonrannan kirjaston itsepalveluaukioloajat voit tarkistaa aukioloajat -osiosta.