Hyppää sisältöön

Kirjastokortti

Jokaisella lainaajalla on oltava kirjastokortti. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Sama kortti käy kaikissa Savonlinnan kaupunginkirjaston toimipaikoissa ja kaikissa Lumme-kirjastoissa.

Kirjastokortin saat täyttämällä ilmoittautumislomakkeen, todistamalla henkilöllisyytesi ja sitoutumalla noudattamaan käyttösääntöjä. Alle 15-vuotias tarvitsee kirjastokorttia varten huoltajansa tai muun täysi-ikäisen vastuuhenkilön kirjallisen suostumuksen.

Ilmoittautumislomakkeen kirjastokorttia varten voit tulostaa tästä:

Tuo lomake täytettynä ja allekirjoitettuna kirjastoon, niin saat kortin heti.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja se on esitettävä aina lainattaessa. Olet vastuussa kaikesta kortillasi lainatusta aineistosta, kunnes se on palautettu kirjastoon. Vastuuhenkilö on vastuussa alle 15-vuotiaan kortilla lainatusta aineistosta.

Jos korttisi katoaa, ilmoita asiasta heti kirjastoon. Olet vastuussa kortin käytöstä katoamisilmoitukseen saakka. Kadonneen tai vahingoittuneen kortin tilalle saat uuden maksua vastaan. Kadonnutta korttia kannattaa kysellä myös kirjastosta.

Jos osoitteesi, sähköpostiosoitteesi tai nimesi muuttuu, ilmoita siitä kirjastoon. Kirjaston asiakasrekisteri ei päivity automaattisesti Väestörekisterikeskuksesta.

Tunnusluku

Kirjastokorttiin on mahdollista liittää tunnusluku. Tunnusluvun avulla voit varata aineistoa, seurata omia asiakastietojasi ja uusia lainojasi verkkokirjastossa. Saat tunnusluvun käymällä kirjastossa henkilökohtaisesti. Jos unohdat sen, käy kirjastossa hakemassa uusi. Voit tilata uuden tai unohtuneen tunnusluvun myös itse verkkokirjastossa Kirjaudu-painikkeen kautta, jos sähköpostiosoitteesi on tallennettu asiakastietoihisi. Tunnuslukua ei tietoturvasyistä anneta puhelimitse eikä sähköpostitse.