Hyppää sisältöön

Kouluille ja päiväkodeille

Kirjava Kulkuri -kassit

Kirjava Kulkuri -kasseihin on valittu aineistoa erilaisista aiheista. Voit lainata Kirjavan kulkurin esimerkiksi ystävyydestä, riitelystä ja sopimisesta tai pelejä pikkulapsille. Laina-aika on neljä viikkoa.

Ryhmäkäynnit ja lukuinnon tukeminen

Koululuokat, päiväkodit ja muut ryhmät ovat tervetulleita tutustumaan kirjastoon! Katso tarkempaa tietoa ryhmäkäynneistä.

Kirjastokissahahmot Miau Silkkiturkki ja Mau Tulikuono levittävät ja tukevat lukuintoa erityisesti pikkulasten ja alakoulun ensimmäisten luokkien keskuudessa. Kirjastonoidat Garmelia Lukulisko ja Gunilla Girjagekko loitsivat mielellään lukuintoa isommille alakoululaisille. 

Linnan hiiri -nukketeatterimatkalaukut

Kirjasto lainaa nukketeatterimatkalaukkuja Savonlinnan päiväkodeille. Laukkuja voi tiedustella pääkirjasto Joelin lasten- ja nuortenosastolta.

Aihevalikoimat eli kirjakassit

Jos tarvitset opetuksen tueksi mitä tahansa kirjallisuutta tai muuta kirjastomateriaalia, me keräämme käyttöösi niin hyvän valikoiman kuin kirjaston kokoelmat mahdollistavat. Aineisto lainataan yhteisö- tai henkilökohtaisella kirjastokortilla.

Yhteisökortti

Koululuokat ja päiväkotiryhmät voivat saada käyttöönsä ns. yhteisökortin. Korttia voi käyttää kaupunginkirjaston kaikissa toimipisteissä. Sen käytöstä vastaa yhteisön ilmoittama vastuuhenkilö, yleensä opettaja tai lastentarhanopettaja. Yhteisökortilla vastuuhenkilö voi lainata kirjastosta haluamaansa aineistoa koulu- tai päiväkotikäyttöön.

Tilkku-tila

Koulu- ja päiväkotiryhmät voivat varata pääkirjasto Joelin Tilkku-tilan omatoimista ohjelmaa, esim. oppituntia tai opettajan pitämää satuhetkeä varten.