Hyppää sisältöön

Neuvonta ja tietopalvelu

Pääkirjasto Joelissa on kolme palvelupistettä: Osviitta pääaulassa, Virke aikuisten osastolla sekä Nappula lasten- ja nuortenosastolla.

Kaikkien kirjastojen asiakaspalvelupisteistä voit pyytää opastusta kokoelmiin ja palveluihin sekä kysyä apua tiedonhaussa. Voit myös tehdä varauksia, esittää hankintatoivomuksia sekä jättää kaukolainapyyntöjä.

Digiopastus

Digiopastusta on tarjolla pääkirjasto Joelissa sekä Kerimäen ja Punkaharjun kirjastoissa. Autamme kirjaston omien verkkopalvelujen ja laitteiden käytössä, tiedonhaussa sekä asiakkaan oman laitteen peruskäytössä parhaan osaamisemme mukaan päivittäisessä asiakaspalvelussa. Autamme asiakkaita monenlaisissa arjen digipulmissa, mutta emme osallistu vahvaa tunnistautumista vaativien verkkopalveluiden käyttöön asiakkaan kanssa. 

Pääkirjasto Joelissa on lisäksi saatavana henkilökohtaista digineuvontaa joka viikko tiistaisin klo 10–12. Puolen tunnin tai tunnin opastusajalla etsimme yhdessä asiakkaan kanssa vastauksia erilaisiin tietokoneita, älylaitteita ja internetiä koskeviin kysymyksiin ja ongelmiin. Varaa opastusaika etukäteen pääkirjaston asiakaspalvelusta, p. 044 417 4424 tai 044 417 4429 ja tule paikalle oman laitteesi kanssa.

Opastuksessa noudatamme Digi- ja väestötietoviraston eettisiä ohjeita digituen antajalle ja saajalle: Digituen eettinen ohjeistus 

Etelä-Savon alueen digituki

Digitukea tarjoavat myös Etelä-Savon hyvinvointialueen digitukiverkosto sekä seniorien digiosallisuutta ja digitaitoja edistävä SeniorSurf:

Etelä-Savon hyvinvointialueen digitukikartta

SeniorSurfin opastuspaikkakartta