Hyppää sisältöön

Tietokoneet ja muut laitteet

Tietokoneet

Pääkirjasto Joelissa sekä Kerimäen ja Punkaharjun kirjastoissa on maksuttomia asiakastyöasemia, joissa on Internet-yhteys. Työasemille kirjaudutaan eBooking-järjestelmän kautta. Tarvitset kirjautumiseen Savonlinnan kaupunginkirjaston tai jonkin muun Lumme-kirjaston kirjastokortin ja korttiin liitetyn tunnusluvun, jonka saat käymällä kirjastossa. Ota kirjastokortti mukaan, kun tulet käyttämään työasemia.

Savonrannan kirjastossa on asiakkaiden maksuttomasti käytettävissä työasema Internet-yhteyksin.

Hublet-tabletit

Pääkirjasto Joelissa on kirjastotiloissa käytettäviä Hublet-tabletteja. Tabletin saa käyttöön kirjastokortilla ja pin-koodilla ja sen laina-aika on 2 tuntia. Tabletti toimii vain kirjaston langattomassa verkossa.

Langaton verkko

Joelissa, Kerimäen ja Punkaharjun kirjastoissa on maksuttomasti asiakkaiden käytettävissä langaton verkko (WLAN), jonka käyttöön saat tunnukset ko. kirjastoista.

Monitoimilaitteet ja kopiokoneet

Joelissa on kaksi monitoimilaitetta. Ne toimivat kopiokortilla, jonka voit ostaa palvelupiste Osviitasta (1. krs). Laitteilla voit tulostaa, kopioida ja skannata.

Kerimäen kirjastossa on kopiokortilla toimiva monitoimilaite. Kortin voit ostaa asiakaspalvelusta asiakaspalveluaikana. Laitteella voit tulostaa, kopioida ja skannata myös omatoimiaikana.

Punkaharjun ja Savonrannan kirjastoissa voit kopioida, skannata ja tulostaa asiakaspalveluaikoina.

Digitointilaitteet

Joelin digitointilaitteilla voit omatoimisesti muuttaa mm. videonauhojasi digitaaliseen muotoon. Lisätietoja laitteiden varaamisesta ja käytöstä.

Digiopastus

Pääkirjasto Joelissa sekä Kerimäen ja Punkaharjun kirjastoissa autamme asiakkaita kirjaston omien verkkopalvelujen ja laitteiden käytössä, tiedonhaussa sekä asiakkaan oman laitteen peruskäytössä parhaan osaamisemme mukaan päivittäisessä asiakaspalvelussa. Pääkirjasto Joelissa on lisäksi saatavilla henkilökohtaista digineuvontaa ajanvarauksella. Lisätietoja digiopastuksesta.