Hyppää sisältöön

E-lehdet ja lehtitietokannat

Lumme-kirjastojen e-aineistovalikoima muuttuu vuoden 2024 alusta kansalliseen e-kirjastoon liittymisen myötä.

Uusi kansallinen e-kirjasto on nyt avoinna. Kaikilla palveluun liittyneiden kuntien asukkailla Suomessa on käytössä maksutta sama valikoima e-kirjoja, e-äänikirjoja sekä etäluettavia aikakauslehtiä.

Digitaalisissa aikakauslehdissä on tapahtunut muutoksia. Kirjastoissa paikan päällä käytettävä ePress Aikakauslehdet -palvelu päättyi 30.4.2024. Etäkäyttöisiä aikakauslehtiä on jatkossa luettavissa kansallisessa e-kirjastossa.

Kirjastoissa luettavat digitaaliset sanomalehdet (ePress-palvelu) säilyvät Lumme-kirjastoissa käytössä entiseen tapaan. Entisellään pysyvät myös etäkäyttöiset musiikin kuuntelupalvelu Naxos, sanakirja RedFox sekä ulkomaisten lehtien digipalvelu PressReader. PressReaderissa uutena lehtenä on vuoden alusta alkaen luettavissa The Economist. Soittokurssipalvelu Rockway jää pois vähäisen käytön vuoksi.

E-lehtipalvelut

E-kirjasto -etäkäyttöiset aikakauslehdet. Sovelluksen voi ladata omalle puhelimelle tai tabletille App Store -sovelluskaupasta tai Play-kaupasta. Selainversiota ei ole vielä saatavilla.

ePress     Kotimaisia sanomalehtiä digitaalisina näköislehtinä. Käyttö vain kirjastossa.

eMagz     -aikakauslehdet. HUOM. Palvelu päättynyt 30.4.2024.

PressReader     Kansainvälisiä sanoma- ja aikakauslehtiä yli sadasta maasta yli 60 kielellä. Käyttö joko kirjastossa tai etänä.

  • Ohjeet palvelun etäkäyttöön:

Lehtitietokannat

Lehtiartikkeleiden viitetietoja löytyy kotimaisesta artikkeliviitetietokannasta ARTO, jonka aineistot löytyvät Finna-hakupalvelusta. Tietokannoissa ei ole etäkäyttömahdollisuutta, joten niitä voi käyttää vain kirjastossa.